12 GODINA ROPSTVA DOBITNIK OSCARA ZA NAJBOLJI FILM

12 GODINA ROPSTVA dobitnik Oscara za najbolji film, adaptirani scenarij i sporednu žensku ulogu

Oscar_2014

Na sinoćnjoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade, DVANAEST GODINA ROPSTVA ovjenčan je trima Oscarima: nagradu je odnio kao najbolji film, dok je Zlatni kipić osvojio i scenarist John Ridley za prilagodbu romana Solomona Northupa te nova miljenica (modne) kritike i publike  Lupita Nyong´o za najbolju sporednu žensku ulogu.

Dobitnika u najvažnijoj kategoriji proglasio je Will Smith, nakon čega se na pozornicu popela filmska ekipa predvođena Bradom Pittom koji je (osim što je u njemu i glumio) jedan od producenata filma. Pitt se kratko obratio prisutnima te predao riječ režiseru Steveu McQueenu. Vidno uzbu­đen McQueen zahvalio je svima koji su radili na filmu, no usprkos unaprijed pripremljenom govoru često je zamuckivao, što i ne čudi budući da je nje­gov film Oscara odnio u najvažnijoj kategoriji u vrlo jakoj konkurenciji. Pre­sretni Britanac za kraj je od silne sreće na pozornici i skočio u zrak.  

12 years a slave

Nagrade Američke akademije posljednje su u nizu priznanja koje je film DVANAEST GODINA ROPSTVA osvojio čime je ova biografska drama u kojoj glume Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong’o  i Michael K. Williams još jednom potvr­dila status najnovijeg klasika sedme umjetnosti.

Stoga, ukoliko još niste, nikako nemojte propustiti pogledati DVANAE­ST GODINA ROPSTVA u CineStaru i ostalim kinima u distribuciji Blitz film i video distribucije već danas.

Više o filmu saznajte u traileru:

http://youtu.be/rpvWaUEegvw