13 SATI: BENGHAZIJEVI TAJNI VOJNICI

Film 13 sati: Benghazijevi tajni vojnici snimljen je po istinitoj priči o terorističkom napadu na američki konzulat u Libiji, koji se dogodio 11. rujna 2012. – točno 11 godina nakon strašnog terorističkog napada na World Trade Center, pri kojemu je život izgubilo šestero sigurnosnih službenika, uključujući američkog ambasadora Cristophera Stevensa.

Iznimni redatelj Michael Bay, koji se u povijesnoj tematici dokazao sjajnom, Oscarom nagrađenom akcijskom dramom Pearl Harbor, na velika platna ponovo donosi osjećaje i zbivanja iz stvarne povijesti. Ova istinita priča inspirirala je jednog od najprodavanijih svjetskih autora Mitchella Zuckoffa da o svemu napiše knjigu, a prema kojoj je nastao scenarij za film.

Što se zapravo dogodilo u 13 sati tog šokantnog napada? Što se dogodilo sa šest muškaraca koji su djelovali potpuno nesebično i hrabro, riskirajući svoje živote kako bi spriječili još veću tragediju? Odgovore će otkriti ovaj akcijski triler koji govori o hrabrosti i požrtvovnosti.

13 sati: Benghazijevi tajni vojnici u hrvatska će kina stići u veljači 2016. godine u distribuciji Blitz film i video, a u glavnim nam ulogama donosi glumce Pabla Schreibera, Johna Krasinskog, Tobyja Stephensa, dok režiju filma potpisuje Chuck Hogan.

U nastavku pogledajte filmski trailer.

https://youtu.be/4CJBuUwd0Os