96 SATI: U BIJEGU najbolje otvaranje u 2015.

U Hrvatskoj je nakon prvog vikenda prikazivanja završni dio popularne ak­cijske franšize Luca Bessona i Roberta Marka Kamena pogledalo čak 22 559  gledatelja čime je 96 SATI: U BIJEGU postao film s najboljim ot­varanjem u ovoj godini. 

Uspoređujući uspjeh Tak3n u Lijepoj našoj s prethodnim nastavcima, za­nimljivo je da se otvorio 24% bolje od drugog, odnosno 233% bolje od pr­vog dijela.

Ne mijenjajući svoju dobitnu kombinaciju autorska i glumačka ekipa i ovaj je puta osvojila domaću publiku sjajnim zapletom koji obiluje vrhunskom akcijom i neočekivanim obratima. 96 SATI: U BIJEGU prati miroljubivog obiteljskog čovjeka Bryana Millsa (Liam Neeson), koji se skrasio u Los An­gelesu. Nakon što biva optužen za ubojstvo supruge, ovaj bivši agent za­nimljive i bogate prošlosti morat će umaknuti policijskim snagama te prona­ći pravog krivca. Dok mu je iskusni Franck Dotzler za petama (Forest Whitaker) Mills nema druge nego brzo djelovati te zaštititi kćer Kim (Maggie Grace) koja je sada uspješna studentica sveučilišta UCLA i koja se također našla u opasnosti.

Ovaj iskusni veteran koji se s 21. godinom pridružio vojsci, a u 23. postao specijalac, profesionalni je snajperist i stručnjak za eksplozive, a u filmu  96 SATI: U BIJEGU ponovno kreće u misiju spašavanja najvrednijeg što pos­jeduje— svoje obitelji.

96 SATI: U BIJEGU redatelja Oliviera Megatona pogledajte već danas u distribuciji Blitz film i video distribucije u CineStaru i odabranim kini­ma.

http://youtu.be/NHEcH4nojyw