AMAR BUKVIĆ NOVI JE TARZAN!

  tARZAN (4) 

Nema puno književnih djela u zadnjih sto godina koja su imala tako veliki utjecaj na dječju maštu poput TARZANA Edgara Ricea Burroughsa. Prvi romani objavljeni su 1912. i 1913., a do 1939. već su izašla 23 nastavka. Prvi strip o TARZANU tiskan je 1929., a prva filmska ekranizacija bila je snimljena 1918. TARZAN je zajedno s Drakulom jedna od najadaptiranijih priča u povijesti. Poznati TARZANOV krik čuli smo prvi puta 1932. iz usta Johnnyja Weissmullera, koji je do 1948. snimio još 12 filmova u kojima je glumio kralja džungle.

tARZAN (3)

TARZAN 3D animirani je film koji jedan od najomiljenijih klasika vraća na velike ekrane prilagođenog novim generacijama.

tARZAN (6)

Radnja priče smještena je u suvremeno doba. Tijekom ekspedicije, u uda­ljenoj afričkoj džungli John Greystoke (Frano Mašković) i njegova žena Alice (Jelena Miholjević) stradali su u padu helikoptera dok su istraživali zagonetni krater. Preživio je jedino njihov mladi sin J.J. čiji je nadimak TARZAN (Amar Bukvić). U ostacima helikoptera pronašla ga je i usvojila grupa gorila. Tarzan odrasta učeći opasne zakone života u džungli i gotovo deset godina prolazi prije nego što se susretne s drugim ljudskim bićem – hrabrom i lijepom Jane Porter (Marija Škaričić). Zaljubljuju se na prvi po­gled i ubrzo nađu u opasnosti kad William Clayton (Filip Juričić), koji je s Jane doputovao u Afriku pod lažnim izgovorom, otkrije svoje pravo i pohle­pno lice…

tARZAN (2)

U animiranom filmu TARZAN 3D svoje su glasove likovima posudili: Amar Bukvić, Marija Škaričić, Jelena Miholjević, Luka Bulić, Filip Juričić i mnogi drugi.

Trailer pogledajte ovdje:

http://youtu.be/MxjXFtSlvns

tARZAN (5)

A kako se AMAR BUKVIĆ snašao u ulozi kralja džungle pogledajte i poslušajte u CineStaru i odabranim kinima od 20. ožujka.