ATOMSKA PLAVUŠA – CHARLIZE THERON POKORILA SVJETSKE KINO BLAGAJNE

Dobitnica nagrade Oscar® CHARLIZE THERON zabljesnula je u filmu Atomska plavuša, napetom akcijskom trileru koji prati najbolju špijunku MI6-a u gradu koji može u svakom trenutku eksplodirati pod pritiskom revolucija i izdaja.

 

Film se u Americi prošlog četvrtka otvorio s nevjerojatnih 1.5 miljuna dolara. Kritičari su oduševljeni filmom te je na Rotten Tomatoes ocijenjen sa čak 75%. Atomska plavuša je ostvarila sličan rezultat kao i Foxov Kingsman: Tajna služba, koji se 2015. otvorio s 1,4 milijuna dolara, a u vikend otvaranju ostvario čak 36,2 milijuna dolara.

 

Agentica Lorraine Broughton (Theron) poslana je u Berlin u nemoguću misiju. Treba isporučiti dosje od neprocjenjive važnosti. Udružuje se sa šefom postaje Davidom Percivalom (JAMES MCAVOY, Split, franšiza X-Men filmova) kako bi odigrala najsmrtonosniju igru špijuna.
 

Režiju filma Atomska plavuša potpisuje DAVID LEITCH, suredatelj filmova John Wick te redatelj filma Deadpool 2, koji je zamislio brutalan i smrtonosan svijet. U filmu se pojavljuje JOHN GOODMAN (10 Cloverfield Lane, Kong: Skull Island) kao operativac CIA-e Emmett Kurzfeld, TIL SCHWEIGER (Inglourious Basterds, Head Full of Honey) kao zagonetni Watchmaker, EDDIE MARSAN (franšiza Sherlock Holmes, Snow White and the Huntsman) poznat samo kao Spyglass, SOFIA BOUTELLA (The Mummy, Kingsman: The Secret Service) kao agent francuske obavještajne službe Delphine Lasalle; BILL SKARSGÅRD (Allegiant, It) kao Merkel, Broughtonov kontakt u Istočnom Berlinu i TOBY JONES (Captain America i franšiza The Hunger Games) kao istražitelj MI6-a Eric Gray. Film se temelji na seriji grafičkih romana  „The Coldest City” koje potpisuje ANTONY JOHNSTON.
 

ATOMSKA PLAVUŠAu distribuciji Blitza, u naša kina stiže 17. kolovoza i to u najboljim formatima IMAX i 4DX.