AVATAR: PUT VODE DOMINIRA KINO DVORANAMA DILJEM HRVATSKE

REKORDAN USPJEH

AVATAR: PUT VODE

DOMINIRA KINO DVORANAMA DILJEM HRVATSKE

 

 

 

Novi kino hit kompanije 20th Century Studios AVATAR: PUT VODE, u distribuciji

Blitz filma, tjednima vlada kino blagajnama a u Hrvatskoj ga je do sada

pogledalo impresivnih 200.597 gledatelja!

 

Zagreb 16.01.2023. – Tijekom prošlog vikenda dugoočekivani film vizionarskog redatelja Jamesa Camerona prošao je impresivnu brojku od 200.000 gledatelja u hrvatskim kinima!
Avatar: put vode se od početka distribucije nalazi na vrhu box office ljestvice a do sada ga je pogledalo ukupno 200.597 gledatelja sa zaradom od 1.484.430 Eur, što ga smješta na impresivno drugo mjesto najuspješnijih filmova svih vremena u Hrvatskoj! Na prvom mjestu po zaradi je i dalje Titanic iz 1997. godine, no čini se da tako neće biti još dugo jer interes publike za novom spektakularnom avanturom Jamesa Camerona i dalje puni kino dvorane. Avatar: put vode rado gledaju cijele obitelji, kao i ljudi koji nisu bili u kinu od početka pandemije. Takav interes i dosadašnji rezultat filma je zasigurno izvrsna vijest za cijelu filmsku industriju.

 

Snimiti nastavak najuspješnijeg filma svih vremena zastrašujući je izazov, ali ako je itko to mogao učiniti, zasigurno je to slavni James Cameron. On u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu Avatar: Put vode koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja. Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujući im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri.

Iskustvo gledanja ovog filma u kinima je još uzbudljivije s obzirom na zadivljujuće slike i uvjerljivu priču koju su Cameron i njegovi suradnici uspjeli dočarati koristeći revolucionarnu tehnologiju, nudeći gledateljima pustolovinu koja oduzima dah – i zbog koje brže kuca srce – kakvu nikada dosad nisu vidjeli.

 

U produkciji Camerona te Jona Landaua, u filmu glume Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni  James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver. David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti filma.

 

Avatar: Put vode u distribuciji Blitza možete pogledati u najprestižnijim kino formatima: IMAX 3D, 4DX, RealD 3D a ulaznice je moguće kupiti na blagajnama kina ili online putem web stranice: https://cinestarcinemas.hr/ .

 

SOCIAL MEDIA:
Facebook:                          https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram:                          https://www.instagram.com/blitzhrvatska/
YouTube:                            https://www.youtube.com/@BlitzHrvatska
Hashtag:                              #Avatar