BAFTA PROGLASILA NAJBOLJIM FILMOM 12 GODINA ROPSTVA!

CSTV_12-years-a-slave

CHIWETELU EJIOFORU PRIPAL

Novo priznanje biografskoj drami Stevea McQueena sinoć je stiglo od strane Britanske akademije za filmske i televizijske umjetnosti koja je dvje­ma najatraktivnijim nagradama, onom za najbolji film i najboljeg glumca, nagradila 12 GODINA ROPSTVA hvaljenu ekranizaciju autobiografskog romana Solomuna Northupa koja se upravo prikazuje u hrvatskim kini­ma u distribuciji Blitz film i video distribucije.

BAFTA se tako složila sa stranim novinarima u Hollywoodu koji su 12 GO­DINA ROPSTVA nagradili Zlatnim globusom za najbolji film, dramu, kao i s kolegama Američke akademije koja tek treba donijeti konačnu odlu­ku o Zlatnim kipićima, no koja je već odala priznanje McQueenovom djelu u kojem uz Chiwetela Ejiofora glume i Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong’o  i Michael K. Williams nomini­ravši ga za čak 9 Oscara!

Osim 12 GODINA ROPSTVA, BAFTA je šest nagrada dodijelila i Gravitaciji, dvije Velikom Gatsbyju te jednu Utrci života.

12 GODINA ROPSTVA temelji se na istinitoj životnoj priči slobodnog Ame­rikanca crne boje kože koji je nakon što je otet i porobljen proveo više od desetljeća u borbi za slobodu i dostojanstvo.

Snagu ovog remek djela sedme umjetnosti pogledajte u traileru: 

http://youtu.be/rpvWaUEegvw