BENEDICT CUMBERBATCH JE PATRICK MELROSE… OVOG OŽUJKA NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANALU

Benedict Cumberbatch glumi u drami od pet nastavaka Patrick Melrose, snimljenoj prema obožavanim romanima Edwarda St. Aubyna. Prilagodbu je napravio David Nicholls (roman i film Jedan dan) i u svakoj epizodi prikazuje jedno poglavlje iz života problematičnoga Melrosa, od njegova djetinjstva u kojemu je iskusio nasilje do njegove odrasle dobi i ovisnosti o drogi.

 

Svakog petka u 21:00 h moći ćete gledati ovu uzbudljivu seriju na programu CineStar TV Premiere 1.

 

UPOZNAJTE GLAVNE LIKOVE

 

PATRICK MELROSE (BENEDICT CUMBERBATCH)

Kad prvi put upoznate Patricka Melrosa, on je profesionalno tumaralo i izuzetan hedonist. Na raspolaganju ima gotovo neograničena sredstva, a njegov privilegirani odgoj donio mu je status onoga koji se vozi u limuzini, druži s osobama iz visokoga društva, te ga u životu zanima samo dvije stvari: prva je društvo stalno novih djevojaka; a druga je gadna ovisnost o heroinu. Tragično je to što su ovi poroci posljedica potrebe da smetne s uma svoje duboko istraumatizirano djetinjstvo, osobito svoj odnos s čudovišnim ocem. Možda vijest o očevoj smrti potakne Patricka da se napokon popravi. No, to će biti dug put s mnogim padovima.

 

DAVID MELROSE (HUGO WEAVING)

»Samo najbolje, ili ništa.« To je bila mantra Davida Melrosa koju je prenio i svojemu sinu Patricku. Iako rođen kao član engleske aristokracije, David je zapravo veoma siromašan – sve što ima dolazi od tek nedavno obogaćene obitelji supruge Eleanor. Bivši konjički časnik i liječnik, nekad je smatran skladateljem koji uvelike obećava, sa svojim čudesnim djelima za klavir koja su možda i najljepša stvar koja je ikada dao svijetu. Ali od tada, nije učinio ništa tako značajno – umjesto toga izabrao je svakodnevno opijanje u svojemu dvorcu na jugu Francuske. Bez dvojbe, ono što ga najbolje opisuje jest njegova okrutnost, zbog njegova uživanja tjeranja straha u kosti te ponižavanja drugih. Čak i njegovi tzv. prijatelji – kolege iz njegovih dana na Etonu, uglavnom imaju zadršku prema njemu. No, neupitno je da je njegova vlastita obitelj najviše patila zbog njega.

 

ELEANOR MELROSE (JENNIFER JASON LEIGH)

Nasljednica tvrtke za čišćenje, iz obitelji koja je jedna od najbogatijih u Americi, prvo je omogućila Davidu, pa Patricku, njihove hedonističke sklonosti. No, godine muževa zlostavljanja promijenile su je u tupu, alkoholičarsku školjku kakva je nekoć bila. Željela je biti bolja majka Patricku, no Davidovi pritisci da mu moraju usaditi osjećaj samostalnosti samo su značili da ga nikada nije mogla utješiti kada je to najviše trebalo, pa svoje vrijeme i energiju troši u izbjegavanju zlobnoga supruga. Kasnije se domogla svoje slobode, ali, nažalost, nakon što je šteta počinjena. I, kad je pobjegla, a na Patrickov užas, ostavila ga je s Davidom.

 

MARY MELROSE (ANNA MADELEY)

Patrick Mary upozna na zabavi uz večeru u razdoblju u kojemu nije pio. Vjenčali su se i dobili dva sina, Roberta i Thomasa. Nažalost, brak trpi zbog sjećanja na njegovo djetinjstvo, pritisaka roditeljstva i skrbi za njegovu bolesnu majku. Mary zna za Patrickove traume iz prošlosti i čini sve kako bi mu bila podrška, no kada mora zažmiriti na njegov alkoholizam i nevjeru, počne zamišljati život bez njega.

 

Svakog petka u 21:00 h moći ćete gledati ovu uzbudljivu seriju na programu CineStar TV Premiere 1.