BENEDICT CUMBERBATCH JE PATRICK MELROSE… OVOGA OŽUJKA NA KANALU CINESTAR TV 1

 

Benedict Cumberbatch nikad nije skrivao da postoje samo dvije uloge koje je ikada želio igrati: Hamlet i Patrick Melrose. Autobiografske knjige Edwarda St Aubyna, na kojima se temelji serija Patrick Melrose, su oduševile književnu publiku. Bilo je samo pitanje vremena kada će Patrick Melrose stići na CineStar TV, a nema boljeg glumca od Benedicta Cumberbatcha koji ga utjelovljuje.

Ovu uzbudljivu mini seriju ne propustite pogledati od 6. ožujka svake subote u 20:00 h na programu CineStar TV 1.

Serija knjiga Edwarda St. Aubyna sastoji se od pet naslova: Nikad razum, Loše vijesti, Neke nade, Majčino mlijeko i Napokon, što je isti broj epizoda kao i u miniseriji. Nije slučajnost. Svaka epizoda serije koja traje desetljećima obuhvaća jednu knjigu, tako da nijedan dio priče nije ostavljen nedorečen. Kroz pet epizoda pratimo Patricka Melrosea, čovjeka iz visokog društva koji je odrastao u vrlo disfunkcionalnoj obitelji.

U svakoj epizodi pratimo određeni segment iz njegovog života, uz brojne flashbackove te ispreplitanja radnje i vremena.

Cumberbatch je fantastično portretirao čovjeka koji je digao ruke od svega, osim od života. On je bogat, voli lijepe i fine stvari, lagodan život, no istovremeno bježi u heroinsku izmaglicu jer je psihički posve uništen. U svijetu velikih privilegija, Patrick se osjeća usamljeno i otuđeno.

Jer taj je svijet prepun nemoralnosti, pohlepe, okrutnosti i snobizma. Njegov put od žrtve do čovjeka s najboljim namjerama je svojevrsni put modernog heroja.

Ovaj način pričanja priče i portretiranja junaka, britka, oštroumna i inteligentna naracija pod redateljskom palicom Edwarda Bergera, držat će vas prikovane za male ekrane od početka do samog kraja.