BLACK ADAM MOĆNIJI NEGO IKAD

Najveća zvijezda današnjice Dwayne ‘The Rock’ Johnson

u vodećoj ulozi ima najjače otvaranje u Hrvatskoj

 

 

 

Dwayne Johnson igra ulogu života u akcijskom blockbusteru Black Adam studija New Line Cinema, u distribuciji Blitz filma.

 

Novi kino hit kompanije Warner Bros. već je prvog tjedna prikazivanja pogledalo 22.553 gledatelja (sa zaradom od 1.037.128 kn), te je time ostvario najjače otvaranje Dwaynea Johnsona u vodećoj ulozi u Hrvatskoj!

 

Vikend otvaranje filma sa 18.646 gledatelja (i zaradom od 876.859 kn) je jače od Johnsonovih dosadašnjih kino hitova kao što su San Andreas, Krstarenje džunglom i Rampage: Totalni kaos te oba filma Jumanji.

 

Black Adam je prvi dugometražni film koji istražuje priču o DC-jevom antijunaku dolazi na veliko platno pod redateljskom palicom Jaumea Collet-Serra koji je sa Johnsonom radio i na filmu Krstarenje džunglom (Jungle cruise).

 

The Rock se okušao u gotovo svim žanrovima, a odijevanje odijela super junaka oduvijek je bilo nešto što je priželjkivao. Rock kaže: „Volio sam stripove i oduvijek sam bio dijete DC-a. Naginjao sam prema Black Adamu jer je bio jedan od rijetkih superheroja, superzlikovaca, antijunaka koji je imao obojenu kožu i izgledao je poput mene.“

 

I dok je put do velikog platna bio dug više od deset godina, Johnsonova povezanost s likom i njegovom pričom ostala je snažna.

 

U drevnom Kahndaqu, Adam je dobio svemoćne moći bogova, ali ih je koristio za osvetu i zato je bio kažnjen. Sada, 5000 godina kasnije, Adam je oslobođen i ponovno širi svoj mračni osjećaj pravde. Budi se u modernom Kahndaqu, koji je u njegovo vrijeme bio veliko kraljevstvo od kojeg je ostala tek sjena. Nekada poznata i bogata zemlja, rodno mjesto drevne magije i epicentar najvitalnijeg, neprocjenjivog resursa u regiji – eternija – na meti je pljačkaša zbog tog dragocjenog resursa. Adam se odbija predati i izaziva tim junaka poznatih kao Društvo pravde koje čine Hawkman, Doktor Fate, Atom Smasher i Cyclone, a koji ga žele vratiti u vječno zatočeništvo.

 

Uz Johnsona glumačku postavu zaokružuju Aldis Hodge koji glumi Hawkmana, Noah Centine u ulozi Atoma Smashera, Sarah Shahi, Viola Davis, Pierce Brosnan i mnogi drugi. Moćna postava iza kamere je uključivala direktora fotografije Lawrencea Shera, scenografa Toma Meyera, kostimografe Kurta i Barta i supervizora vizualnih efekata Billa Westenhofera, montažere Mikea Salea i Johna Leeja i skladatelja Lornea Balfea.

 

BLACK ADAMA u distribuciji Blitza pogledajte u kinima u IMAX®, 4DX i ostalim kino formatima, a ulaznice su u prodaji online i na blagajnama kina.

 

SOCIAL MEDIA:

Kino: https://zagreb.cinestarcinemas.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram: https://www.instagram.com/blitzhrvatska/
Twitter: https://twitter.com/blackadammovie
Hashtag: #BlackAdam