ČASNA JE STIGLA U GRAD!

Budite spremni vrištati od straha

 

 

Od prošlog tjedna strah se proširio ulicama grada Zagreba, ali i šire, gdje su slučajni prolaznici imali „sreću“ naletjeti na časne sestre inspirirane ovom već kultnom franšizom. Jezive prikaze pojavile su se na različitim dijelovima grada i plašile slučajne prolaznike. Časne su samo mirno stajale i promatrale iz prikrajka, a čuli smo za slučajeve da su izlazile iz Toi-Toi-jeva, sjedile na kavi ili kupovale u trgovini.

 

“Danas na putu od tunela Grič, preko Gornjeg grada sve do Tkalče sve puno nekakvih spodoba obučenih kao časne sestre i odvratno zamaskirane. Ljudi su vrištali od straha kada su ih vidjeli. Nakon najezde klaunova sad se još opatica po gradu moramo bojati”, opisao je slučajni prolaznik.
Za sada je izašlo nekoliko videa uplašenih građana, i velik broj fotografija „nečasne“, a mnogi već pušu na hladno i šalju fotografije pravih časnih sestara u kupnji namirnica.
„Naišla sam na njih. Htjele su me zatvoriti i pretvoriti u jednu od njih.“
„Srela sam je na Črnomercu, uspjela sam joj pobjeći.“
„Časna je upravo kupovala karte za kino“

 

Mnoge je ovo podsjetilo na događaj od prošle godine kad su u Zagrebu osvanuli misteriozni crveni baloni koji su, kako se kasnije ispostavilo, bili marketinška kampanja za horor Ono. Je li slučajno da su se časne počele pojavljivati svega nekoliko dana prije otvaranja filma Časna, posljednjeg poglavlja u franšizi „Prizivanje“?
Hoće li časne osvanuti i u drugim gradovima, ne znamo, zato je najbolje neko vrijeme ne boraviti na samotnim i mračnim mjestima – osim, očito, u kinima gdje je i očekujemo od 5. rujna.
Ovaj film u potpunosti je posvećen nastanku užasavajućeg lica demonske časne Valak koja je proganjala vizije Lorraine Warren i ispunjavala ju užasom u hitu „Prizivanje 2“. Svoju ulogu „nečasne“ ponovit će nenadmašna Bonnie Aarons.

 

O čemu se radi u filmu?
Kad mlada redovnica u rumunjskom samostanu počini samoubojstvo, Vatikan pošalje u istragu iskusnog svećenika s mučnom prošlošću i novicijatkinju koja se ubrzo treba zarediti kako bi otkrili što se točno dogodilo. Zajedno će saznati strašnu tajnu tog reda.
…u samostanu se ni na jedan tren ne smije prestati čuti molitva… bez obzira na sve
Redatelj Hardy je zaključio: „Smatram kako je ovaj gotički svijet koji smo stvorili uistinu zastrašujuće mjesto, a mi – kao i demonska časna Valak – samo čekamo gledatelje da ga posjete. Samo se pripremite na to da ćete vrištati od straha.“

 

Ulaznice su u prodaji na blagajnama ili online na CineStarovom ili Cineplexxovom webu.

 

Pogledajte o čemu se radi: