ODLIČNE BRITANSKE KRIMINALISTIČKE SERIJE NA CINESTAR TV ACTION&THRILLER

Britanci doista znaju napraviti napetu i jezgrovitu kriminalističku seriju, što je potvrdio i svjetski uspjeh dvije serije koje će se prikazivati u rujnu na CineStar TV Action&Thriller kanalu. Radi se o vrhunskoj trećoj sezoni Peaky Blindersa, te prve dvije sezone Broadchurcha, vrhuncima kriminalističke drame.

 

Od 14. rujna na CineStar TV Action&Thriller kanalu gledatelji će imati priliku gledati treću sezonu visokokvalitetne i hvaljene britanske serije Peaky Blinders, a po završetku treće sezone moći će nastaviti uživati u kriminalističkim spletkama i otkrivanju zločina uz prve dvije sezone serije Broadchurch koja počinje s prikazivanjem 28. rujna. Peaky Blinders emitirat će se od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat, dok će Broadchurch svoj večernji termin imati od ponedjeljka do četvrtka iza filmskog blockbustera u 20h.

 

NEZAMJENJIVI PEAKY BLINDERSI

 

 

Treća sezona Peaky Blindersa donosi nam šest epizoda, a smještena je dvije godine nakon druge sezone. Obitelj Shelby odlučila je proširiti svoj lokalni utjecaj van Birminghama, a uz internacionalne tendencije dolaze nove opasnosti, novi protivnici, puno sumnje, nedoumica i nesigurnosti.

Iako je Tommy obećao Grace kako izlazi iz kriminalnog miljea kako bi brinuo o svojoj obitelji, čini se da će se njegovo obećanje ubrzo izjaloviti. Novi igrači s kojima se Shelbyji suočavaju je talijanska obitelj Changretta. Usprkos tome što su Peaky Blindersi doista postojali, Changretta obitelj je ovoga puta izmišljena, ali inspirirana stvarnom njujorško-talijanskom mafijom.

Treća sezona snažno se fokusirala na Arthura koji je pronašao smiraj u Lindi i Bogu. Ili se barem tako čini. Arthurova kompulzivnost i nasilna priroda često će se u ovoj sezoni sukobiti sa načelima koja nastoje nametnuti, te će često dominirati njegovim odlukama. Arthurov lik postat će nam nova dilema: sažalijevati ga ili osuđivati?

Treća sezona donosi ukupno 18 likova uz standardnu glavnu postavu, a ponovno ćemo vidjeti i Toma Hardyja u ulozi Alfieja Solomonsa, proračunatog i dinamičnog lika kojemu je omiljena razonoda živcirati Tommyja i Arthura.

 

BROADCHURCH PREDVIĐEN TENNANTOM JE „MUST WATCH“

 

 

Britanska detektivska serija Broadchurch ubrzo je došla na listu „must watch“ serija po njezinom emitiranju. Glavne uloge nose David Tennant i Olivia Colman, a radnja se odvija u britanskom mjestu Broadchurch. Prva sezona uvodi nas u ubojstvo 11-godišnjeg Daniela Latimera čije tijelo je pronađeno na plaži podno litice. Iako je cijela zajednica zgrožena i iz temelja promijenjena, zadatci detektiva Aleca Hardyja (Tennant) i Ellie Miller (Colman) su otkriti tko je upravo u toj zajednici ubojica, ma koliko god se prikrivao.

 

Scenaristi i tvorac serije Broadchurch otkrili su ubojicu samo Oliviji Colman i to prilikom audicije, stoga je Colman itekako to morala čuvati tajnom – naime, ostali glumci nisu bili upućeni u finalni scenarij sve dok na redu nije došlo snimanje posljednje epizode prve sezone, pa su se čak i krenuli kladiti tko je ubojica.

Druga sezona snimljena je u najvećoj tajnosti, pa tako ni novinari nisu imali informacije sve do premijere prve epizode. Smještene sedam mjeseci nakon prve sezone, nove epizode prate otvaranje starog slučaja Aleca Hardyja koje ga progoni već nekoliko godina, kao i suđenje za ubojstvo Daniela Latimera.

Broadchurch je nominiran za sedam BAFTA-i, a od toga je Olivia Colman dobila nagradu za najbolju glumicu, David Bradley je nagrađen za najbolju sporednu ulogu, a Broadchurch je proglašen najboljom serijom.

 

Ne propustite britanske krimi uspješnice od 14., odnosno 28. rujna na CineStar TV Action&Thriller kanalu, a potpuni raspored možete pratiti na službenim stranicama CineStar TV Channels.