“ČUDESNE ZVIJERI I GDJE IH NAĆI” ZAČARALE SU KINO BLAGAJNE

Jedan od najiščekivanijih filmova godine, Čudesne zvijeri i gdje ih naći Warner Bros.Picturesa, začarao je kino blagajne u Hrvatskoj, zaradivši 1.083.191 kn tijekom prvog vikenda prikazivanja.

 

Nova pustolovina odvodi gledatelje u dosad neviđeno doba čarobnjačkog svijeta J.K. Rowling. U prvom vikendu prikazivanja film je pogledalo ukupno 27.673 gledatelja u Hrvatskoj.

 

„Početak prikazivanja pretvorio se u pravi doživljaj za gledatelje. Bez obzira na to jesu li dugogodišnji obožavatelji Harryja Pottera ili će tek upoznati čarobnjački svijet J.K. Rowling, gledatelji su bili oduševljeni što ih čeka novo uzbudljivo doba. Ovi odlični rezultati dokaz su izuzetnog rada filmske ekipe i glumačke postave, i očekujemo da će film zahvaljujući usmenoj predaji i ponovnom gledanju nastaviti imati dobru prodaju i za vrijeme blagdana.“

 
Čudesne zvijeri i gdje ih naći uvode nas u novo doba čarobnjačkog svijeta J.K. Rowling, desetljećima prije Harryja Pottera i na drugom kraju svijeta. Dobitnik nagrade Oscar® Eddie Redmayne (The Theory of Everything, The Danish Girl) preuzeo je glavnu ulogu magizoologa Newta Scamandera, a film je režirao David Yates koji je ujedno i redatelj posljednjih četiriju Harry Potter filmova. Priča počinje 1926. godine, netom nakon što je Newt Scamander okončao svoje putovanje oko svijeta kako bi otkrio i dokumentirao postojanje niza neobičnih čudesnih bića. Nakratko se zaustavio u New Yorku, a vjerojatno bi ga i napustio bez ikakvog incidenta…da nije bilo No-Maja (američki naziv za bezjaka) zvanog Jacob i zagubljenog magičnog kovčega iz kojeg pobjegnu neke od Newtovih čudesnih zvijeri, što može izazvati samo nevolje i za svijet bezjaka i za svijet čarobnjaka. U filmu također glume Katherine Waterston (Steve Jobs, Inherent Vice) kao Tina, dobitnik nagrade Tony Dan Fogler (The 25th Annual Putnam County Spelling Bee) kao Jacob, Alison Sudol (Transparent) kao Tinina sestra Queenie, Ezra Miller (Trainwreck, nadolazeći Justice League) kao Credence, Samantha Morton (In America, Sweet and Lowdown), dvaput nominirana za nagradu Oscar® , kao Mary Lou Barebone, dobitnik nagrade Oscar® Jon Voight (Coming Home, televizijska serija Ray Donovan) kao Henry Shaw, Sr., Carmen Ejogo (Selma) kao Seraphina Picquery te Colin Farrell (Saving Mr. Banks, televizijska serija True Detective) kao Percival Graves.

 

Ovo je prvi filmski scenarij koji je napisala J.K. Rowling. Filmske adaptacije njezinih sedam Harry Potter bestselera imale su jednu od najvećih zarada ikad. Scenarij je nadahnuo udžbenik za Hogwarts – Čudesne zvijeri i gdje ih naći, koji je u romanima napisao njezin lik Newt Scamander. Osim Davida Yatesa, na ovom projektu ponovo su surađivali mnogi koji su već radili na Harry Potter filmovima, uključujući producente Davida Heymana, J.K. Rowling, Stevea Klovesa i Lionela Wigrama.  Tim Lewis, Neil Blair i Rick Senat su izvršni producenti.

 

Kreativni tim sastojao se od direktora fotografije i dobitnika nagrade Oscar® Philippea Rousselota (A River Runs Through It, Sherlock Holmes filmovi), tri puta nagrađenog nagradom Oscar® dizajnera produkcije Stuarta Craiga (The English Patient, Dangerous Liaisons, Gandhi, Harry Potter filmovi), tri puta nagrađene nagradom Oscar® kostimografkinje Colleen Atwood (Chicago, Memoirs of a Geisha, Alice in Wonderland), voditelja vizualnih efekata i dobitnika nagrade Oscar®  Tima Burkea (Gladiator, the Harry Potter films), voditelja vizualnih efekata, nominiranog za nagradu Oscar®, Christiana Manza (Harry Potter and the Deathly Hallows – Dio 1.) i Yatesovog dugogodišnjeg montažera Marka Dayja (posljednja četiri Harry Potter filma). Glazbu je skladao James Newton Howard (Defiance, Michael Clayton, The Hunger Games films), koji ima osam nominacija za nagradu Oscar®.

 

Čudesne zvijeri i gdje ih naći, u distribuciji Blitza, možete pogledati već danas u svim kinima, i to u najboljim formatima REALD 3D, IMAX 3D i 4DX.