Cvrčka i mravicu

u mjesec dana pogledalo više od

40.000 gledatelja

 

Hrvatski animirani film ‘Cvrčak i mravica’ u domaćim kinima na programu je od 5. siječnja, a dosad je prikupio 41.628 gledatelja što ga čini najgledanijim filmom koji se u kinima počeo prikazivati u 2023. godini.

 

Film je trenutačno i u kinima susjedne Bosne i Hercegovine, a uskoro kreće u poljska kina. Nakon uspješnog predstavljanja na 27. festivalu dječjeg filma ‘Schlingel’ u Chemnitzu, bit će prikazan na brojnim inozemnim festivalima na koje je pozvan u 2023. godini.

 

‘Cvrčak i mravica’ dobio je preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uvrštenje u nastavni program, te je iskazan i velik interes škola za posjet kinima. U izdanju Aquarius Recordsa objavljene su originalne pjesme iz filma koje potpisuje Coco Mosquito, a objavljen je i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller.

 

“Cvrčak i mravica” je prvi hrvatski  cjelovečernji animirani film stvaran 3D tehnologijom. U plemenitoj priči o toleranciji i suživotu cvrčaka i mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary (pok.) Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije. Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

 

Više o filmu
https://linktr.ee/cvrcak.i.mravica
https://www.imdb.com/title/tt4581522/
https://havc.hr/otkrij-nas-novi-film/cvrcak-i-mravica

Materijali za medije
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1HBVV6wUmzrQYtaBm_f7gwf-2usfT6t62

Trailer
https://youtu.be/5fSNvwveHng

Spot Pjevati možeš i ti
https://youtu.be/28lQPoGvCIU

Društvene mreže
Facebook:
facebook.com/cvrcakimravica/
Instagram: @cvrcak.i.mravica
instagram.com/cvrcak.i.mravica/
TikTok: @cvrcakimravica
tiktok.com/@cvrcakimravica