‘Divna stvorenja’ – Filmski hit koji je nastao iz oklade!

????????

Ekranizacija hit knjige za mlade ‘Divna stvorenja’ spisateljica Kami Garcije i Margaret Stohl prošle godine je ostvarila veliki uspjeh u domaćim kinima, a već ovog petka film možete pogledati samo na CineStar TV Premiere 1 kanalu!

Nadnaravna ljubavna priča, ‘Divna stvorenja’, ekranizacija je bestselera autorica Kami Garcije i Margaret Stohl. Radnja filma prati sedamnaestogodišnjaka Ethan Watea koji mjesecima sanja isti san – tajanstvena djevojka ga čeka na bojištu u jeku Građanskog rata. On silno želi ostati s njom, no svaki put kada čuje udar munje koja zvukom nalikuje na pucanj, Ethan umire prije no što stigne do djevojke. Opasni svijet iz sna Ethanu je draži od stvarnosti koju živi u Gatlinu, malom konzervativnom gradiću koji kao da nije u 21. stoljeću. Život mladog sanjara se mijenja dolaskom lijepe i zagonetne nećakinje vlasnika gotičkog imanja Ravenwood Manor, Lene Duchannes. Zagonetna Lena odmah privuče Ethana, iako se čini da ju prati neka zla sila…

Zanimljivo je kako su autorice knjige ‘Divna stvorenja’,  Kami Garcija i Margaret Stohl, svoj bestseler krenule pisati po nagovoru kćeri Margaret Stohl. Naime, Margaretine kćeri su u to vrijeme ‘gutale’ tinejdžerske romane koji su zavladali hodnicima svih škola, a Kim i Margaret nisu ni sanjale da će njihov roman za mlade postati bestseler, a kamoli holivudski film. Zapravo Margaret i Kim roman’Divna stvorenja’ nisu planirale tiskati, već su htjele tinejdžericama dokazati kako ga mogu napisati. Oklada se pretvorila u opsesiju, tako su Kami i Margaret djevojkama svaku večer slale novo poglavlje knjige koju su nazvale ‘Šesnaest mjeseci’. Prgave tinejdžerice su postavile vlastita pravila, tako su od majke i njezine prijateljice zahtijevale da u knjizi nema nikakvih vukodlaka niti vampira, nisu htjele da pripovjedač bude cura koju treba spasiti, te da djevojka ima nadnaravne moći, a ne dečko. Nakon 12 tjedana pisanja Kim i Magaret su napisale knjigu od 600 stranica, a roman je krenuo kružiti kroz sve više i više srednjih škola. “Bile smo toliko sretne što smo dobile okladu, da nas uopće nije bilo briga što će se s romanom događati dalje” izjavila je Margaret Stohl u intervjuu za jedne američke novine.

Ipak, prijateljice su odlučile cijeli roman objaviti na web stranici, kako bi u njemu mogli uživati i drugi. Tako su se uskoro roman, kao i njegov nastavak koji je tek trebao biti napisan, našli na aukciji. Nakladničke kuće otimale su se za potencijalni tinejdžerski hit u kojem su glavni junaci bili ‘čarnici’. Autorice nisu mogle vjerovati svojoj sreći. Potpisale su ugovor s nakladničkom kućom Little, Brown, a knjiga ‘Divna stvorenja’ je postala međunarodni hit preveden na 37 jezika i objavljen u 48 zemalja. Godine 2009. Knjiga je uvrštena na Amazonovom popisu deset najprodavanijih romana za mlade, potom na listu bestselera The New York Times-a, a onda i u konkurenciju za prestižnu nagradu Američke udruge knjižničara.

Ovu fantastičnu romantičnu dramu o mladiću koji upoznaje neobičnu djevojku iz obitelji moćnih čarobnjaka možete pogledati u petak, 04.04. od 20:00 sati samo na Cinestar TV Premiere 1 kanalu