Dokazala publika: Kapa je najbolji izbor za djecu ovoga Božića

Dokazala publika

 

Kapa

 

je najbolji izbor za djecu ovoga Božića

 

 

 

 

Zagreb, 23.12.2022 – Rijetko se koji dječji film s ovih prostora može pohvaliti kino gledanošću kakvu je do sada ostvario film Kapa.

 

Film u čijem su nastajanju sudjelovali brojni hrvatski partneri, u samo šest tjedana prikazivanja u našoj zemlji zabilježio je preko 31.000 kino gledatelja. Iznimna posjećenost kino dvorana ostvarena je i u drugim državama u kojima se Kapa prikazuje – u Sloveniji, Luxembourgu, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini gdje je film Kapa pogledalo ukupno preko 85.000 gledatelja.

 

Slovenski redatelj Slobodan Maksimović, kojemu je ovo prvi film za djecu, nakon dva dugometražna, nekoliko kratkih, te mnoštva televizijskih serija, ponosan je na ovaj veliki uspjeh: “Drago mi je da je dječja publika u svim zemljama u kojima se prikazuje, odabrala Kapu kao najzanimljiviji kino naslov ovog Božića. Djeca cijene filmove koji pričaju priče iz njihove vlastite perspektive. Zato su i nagradili naš film Kapa ovako dobrim odazivom u kinima“, izjavio je Maksimović.

 

Podsjetimo, izvrsna ekipa mladih i odraslih glumaca, među kojima jednu od glavnih uloga tumači Franjo Mašković, donosi toplu priču o prijateljstvu, dobroti i univerzalnim ljudskim vrijednostima. Kroz elemente pustolovine, komedije i božićne bajke, film na djeci primjeren način otvara neka važna pitanja o kojima se ne razgovara često. Pored povjerenja koje mu poklanja publika, ovo kinematografsko ostvarenje je prošli tjedan osvojilo i Nagradu za najbolji film na K3 filmskom festivalu u austrijskom Villachu. Ovo je treća međunarodna nagrada za film Kapa, nakon što je proglašen za Najbolji film Dječjeg programa Sarajevo Film Festivala te osvojio Nagradu publike Kinokino film festivala u Zagrebu. Svi podaci upućuju na to da je Kapa prepoznata kao kao film koji se dopada djeci a u njemu uživaju i odrasli.

 

Marina Andree Škop, hrvatska koproducentica filma, ne krije zadovoljstvo nakon ovako sjajnih rezultata u kinima: „Pored svih festivalskih priznanja, za Kapu su najveća nagrada i neskrivene simpatije dječje publike u kinima. Ovaj film otvara mnoga pitanja o kojima nije uobičajeno govoriti s djecom, te je time i snažnija činjenica da su djeca nakon projekcije pod dojmovima te da preporučuju film svojim prijateljima. To je velika čast za sve nas koji smo sudjelovali u radu na ovom ostvarenju. Vjerujem da će brojnim obiteljima Kapa uljepšati nastupajuće blagdanske dane.“

 

Distributer filma u Hrvatskoj Duplicato media poziva sve one koji do sada nisu imali priliku, da pogledaju film u kinu tijekom nastupajućih blagdana. Podsjetimo, film Kapa sniman je u Sloveniji, a sinkroniziran je na hrvatski jezik. To je regionalna koprodukcija sa partnerima iz Hrvatske: HRT, produkcijske kuće Pompom film, Studio dim te Hrvatski audiovizualni centar. Kapa priča o devetogodišnjem dječaku Eriku koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnjoj Luciji koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući je Božić, oboje se djece nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi praznične dane volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali.

 

Više o filmu: https://www.pompomfilm.hr/hr/portfolio/beanie/
Fotografije: https://drive.google.com/drive/folders/13CVFIfDE_GOwQqUW6Vsups7_MXVlq8oo

ZAPRATI NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Facebook: https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram: https://www.instagram.com/blitzhrvatska/