DOKTOR STRANGE U MULTIVERZUMU LUDILA RUŠI REKORDE NA KINO BLAGAJNAMA. NAJBOLJE OTVARANJE OVE GODINE!

Najnovije ostvarenje Marvel studija ‘Doktor Strange u Multiverzumu ludila’, u distribuciji Blitz filma, proteklog je vikenda apsolutno zavladao svim kinima!

 

‘Doktor Strange’, kojeg tumači hvaljeni Benedict Cumberbatch, zauzeo je vodeću poziciju i na domaćim je kinoblagajnama već prvog vikenda prikazivanja ostvario najbolje otvaranje u 2022. godini dosad! Ovu zapanjujuću i nadasve uzbudljivu vožnju ispunjenu spektakularnim vizualnim efektima i nevjerojatnom, dosad neviđenom akcijom, u proteklom je vikendu u Hrvatskoj pogledalo preko 30.905 gledatelja. Ako tom fantastičnom rezultatu dodamo i pretpremijeru, ukupan broj gledatelja dostiže 36.161, uz impresivnu zaradu od 1.727.975 kn, što je ovaj naslov svrstalo na treće mjesto najboljeg otvaranja MCU naslova svih vremena!

 

U američkim je kinima s prikazivanjem započeo 6. svibnja te je zaključno s nedjeljom na blagajnama zaradio nevjerojatnih 185 milijuna dolara, dok je globalno to impresivnih 450 milijuna dolara.

 

Benedict Cumberbatch se izvrsno snašao u vodećoj ulozi, a nova ga je avantura odvela na put samootkrivanja. Kako to sam Cumberbatch objašnjava: “Strange vidi, kroz svoje iskustvo u multiverzumu i razne njegove verzije u tom istom multiverzumu, koliko zapravo obrazaca ponašanja nosi. To je svojevrsni otisak, identifikacija tko je doktor Stephen Strange u bilo kojem svemiru i koje su sve opasnosti tog lika. Hoće li on biti heroj svom neprijatelju ili neprijatelj svom heroju? Tko je naš Dr. Strange? Doslovno se susreće s različitim verzijama sebe kako bi to shvatio.”

 

‘Doktor Strange u Multiverzumu ludila’ fantaziju pomiče u mračnije, zloslutnije mjesto, a kultni redatelj Sam Raimi, majstor terora i čarobnjak uzbuđenja, preuzeo je kormilo drugog nastavka o doktoru Strangeu: „Horor i napetost su mi oduvijek bili zabavni aspekti snimanja filmova. Jedan od razloga zašto me zanima doktor Strange kao lik je taj što je mađioničar. U mladosti sam bio mađioničar na dječjim zabavama i vjenčanjima. Uživao sam stvarati iluzije. Posebno mi je zanimljiv lik super junaka koji je i iluzionist i mađioničar.”

 

Oni koji su gledali Raimijeve filmove znaju da u snimanju koristi različite alate za stvaranje umjetničkog efekta i ne boji se pomicati granice očekivanja publike. Ovaj dugogodišnji i predani obožavatelj stripova poznat je po specifičnom korištenju kamere – ekstremno krupnim planovima, nagnutim kutovima, brzim rezovima, kojima oponaša stripove, a ovog je puta zaista uspio napraviti najsablasniji, najstrašniji i najuzbudljiviji Marvelov film do sada.

 

Glavne uloge uz Cumberbatcha tumače i Chiwetel Ejiofor, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Sheila Atim, Adam Hugill, te Michael Stühlbarg i Rachel McAdams.

 

‘Doktor Strange u Multiverzumu ludila’ u distribuciji Blitz filma u kina možete gledati u najprestižnijim IMAX, 4D, 3D i 2D formatima.