Dolazi nastavak Rocky franšize

Warner Bros Pictures i New Line Cinema donose nastavak Rocky franšize, Creed – Legenda je rođen, nagrađivanog redatelja Ryana Cooglera.

Michael B. Jordan našao se u ulozi sina Apollo Creeda te istražuje novo poglavlje u priči serijala Rocky, kojim se proslavio slavni Sylvester Stallone.

Adonis Johnson (Jordan) nikada nije upoznao svog slavnog oca, svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Apollo Creed umro je prije nego što je on rođen.

Ipak, nije upitno da mu je boks u krvi, tako da Adonis odlazi u Philadelphiu, grad u kojem su u legendarnom meču snage odmjerili Apollo Creed i slavni tada amaterski boksač po imenu Rocky Balboa.

Adonis pronalazi Rockyja (Stallone) i moli ga da mu bude trener. Iako je u početku inzistirao na tome da je završio s borbama za sva vremena, Rocky u Adonisu prepoznaje snagu i odlučnost koju je imao Apollo, isprva žestoki suparnik, a kasnije njegov najbliži prijatelj. Rocky trenira mladog borca, iako se kao bivši prvak bori s protivnikom smrtonosnijim od svih s kojima se ikada suočio u ringu.

Adonis ubrzo dobiva priliku za naslov … ali može li biti spreman na vrijeme i ima li srce istinskog borca?

Uz Jordana i Stallonea u filmu glume Tessa Thompson, Phylicia Rashad i engleski profesionalni boksač i bivši trostruki prvak u teškoj kategoriji po ABA klasifikaciji Antun Bellew. Producenti su Irwin Winkler, Robert Chartoff, Charles Winkler, William Chartoff, David Winkler, Kevin King Templeton i Sylvester Stallone, s Nicolasom Sternom kao izvršnim producentom.

Sylvester Stalone, dobitnik je nagrade Zlatni globus za sporednu mušku ulogu u ovom filmu te je nominiran za nagradu Oscar u istoj kategoriji.

https://youtu.be/zeYiO_DrDHs