DVADESET GODINA POSLIJE: GDJE SU DANAS ZVIJEZDE FILMA PETI ELEMENT

Zagreb, 17. srpnja 2017. – Svakih pet tisuća godina, kad se tri planeta nalaze u eklipsi, ultimativno zlo poprima oblik, te nastoji pretvoriti svjetlo u mrak i život u smrt. Za dvjesto pedeset godina u dalekoj budućnosti sve će biti izgubljeno ukoliko se ne pronađe peti element.

 

Dvadeset godina je prošlo od kultnog, za Oscara nominiranog, filma Peti element koji je osvojio srca mnogih te i danas predstavlja jedan od omiljenih znanstveno-fantastičnih filmova! Slavni redatelj Luc Besson upravo je ovim klasikom zauzeo mjesto u srcu mnogih filmoljubaca, a nakon hitova Podzemlje, Veliko plavetnilo, Nikita i Leon profesionalac, ovo je bio savršen vjetar u leđa za buduće filmske uspješnice.

 

Bessonov smisao za stvaranje hitova nazire se i u pomnom odabiru glumaca, koji su nerijetko, renomirane holivudske zvijezde. Tako su se davne 1997. godine u glavnim ulogama našli Bruce Willis, Milla Jovovich i Gary Oldman, što je na kraju ispala savršena kombinacija te je Peti element tada nominiran za prestižnu nagradu Oscar.

Glumci ovog futurističkog znanstveno-fantastičnog hita mijenjali su svoj izgled kroz dvadesetogodišnju karijeru, a osim fizičkim izgledom, mijenjali su se i njihovi privatni životi.

 

Tako je Milla Jovovich, od uloge u Petom elementu, stekla reputaciju heroine futurističkih akcija. Zanimljivo je da je od tri braka, dva puta bila udana za renomirane redatelje u čijim je filmovima igrala glavnu ulogu, a jedan od njih bio je brak i s redateljem Lucom Bessonom.

Milla Jovovich  (1997. Fifth Element / 2015. Survivor)

 

Bruce Willis je, zbog izgubljene oklade od Matthewa Perryja, glumio u jednoj epizodi Prijatelja i to bez honorara, a za tu je ulogu čak i dobio nagradu Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji. Ni hladnokrvni Bruce nije uspio ostati ravnodušan pa se na jednom od snimanja zaljubio u fatalnu Demi Moore, što je rezultiralo trinaestogodišnjim brakom. Nažalost, kao i u većini holivudskih brakova, ljubav je pukla, no unatoč svemu Bruce i Demi ostali su u dobrim odnosima.

 

Bruce Willis (1997. Fifth Element / 2015. Vice)

 

Unatoč uspješnoj karijeri i zavidnom talentu za svjetske naglaske, Gary Oldman je dugo bio ubrajan u top deset glumaca koji su trebali, a nikada nisu bili nominirani za prestižnu nagradu Oscar. Nasreću, to se promijenilo 2012. godine, kada je dobio svoju prvu nominaciju za glavnu mušku ulogu u špijunskom trileru Dečko, Dama, Kralj, Špijun. U privatnom životu ne može se reći da plovi mirnim bračnim vodama. Nakon nekolicine neuspjelih brakova, jedan od njih je i s glumicom Umom Thurman, odao se mračnoj strani filmskog showbiza – alkoholu.

Gary Oldman (1997. Fifth Element / 2016. Criminal)

 

Chris Tucker je za film Gas do daske 3 sklopio ugovor vrijedan čak 25 milijuna dolara, što ga je 2006. godine učinilo najviše plaćenim glumcem u Hollywoodu. Glumačke sposobnosti primijenio je i 2001. godine u spotu pop legende Michaela Jacksona u pjesmi “You Rock My World”.

Chris Tucker (1997. Fifth Element / 2012. Silver Linings Playbook)

 

Može li se ponoviti tako velika filmska uspješnica kao Peti element? Ako pitamo Luca Bessona, zasigurno da može jer spremio nam je još jednu SF akciju koja će zasigurno izazvati veliki boom i zaintrigirati gledatelje svih generacija, a hoće li nadmašiti kultni Peti element, ne preostaje ništa drugo nego pričekati premijeru kino hita godine!

 

CineStar TV svojim gledateljima 23. srpnja donosi najveće uspješnice svima dobro poznatog redatelja! Prisjetite se brojnih hitova uz ciklus filmova Luca Bessona i obilježite dvadesetu obljetnicu njegovog kultnog filma Peti element. Na cjelodnevnom programu moći ćete pogledati i klasike poput Podzemlja, Velikog plavetnila, Nikite i Leona profesionalca, a detaljan TV program možete pronaći na linku raspored.

 

Nakon prisjećanja kultnih Bessonovih redateljskih uspješnica, oduševite se još jednim njegovim SF remek-djelom Valerian i grad tisuću planeta, kojeg možete pogledati od 27. srpnja u CineStaru. Ulaznice za film možete kupiti na web stranici CineStar Cinemas na linku: Valerian i grad tisuću planeta.