EKSKLUZIVNO PREDSTAVLJAMO UPRAVO OBJAVLJEN TEASER TRAILER FILMA INHERENT VICE

JOAQUIN PHOENIX SNIMIO FILM PREMA ROMANU KULTNOG THOMASA PYNCHONA

InherentVice

Prva hollywoodska ekranizacija romana jednog od najvećih američkih suv­remenih književnika Thomasa Pynchona dobila je prvi teaser trailer. Riječ je o rano jutros predstavljenoj najavi za film INHERENT VICE koji je oku­pio zavidnu glumačku ekipu predvođenu JOAQUINOM PHOENIXOM, JOS­HOM BROLINOM, REESE WITHERSPOON, BENICIOM DEL TOROM, OWENOM WILSONOM I JENOM MALONE, a čija je radnja smještena u 70-godine prošlog stoljeća. Iz trailera je vidljivo da INHERENT VICE obilu­je ikonografijom toga doba, ali  i da je redatelj Paul Thomas Anderson (Kralj pornića, Magnolija, Master) uspio zadržati i osebujni pečat Pynchonovog potpisa koji miješa stvarne i izmišljene događaje uz veliku ko­ličinu crnog humora.

INHERENT VICE neobičan je i orginalan krimić čiji je glavni junak drogom nabrijani detektivi Larry “Doc” Sportello (Joaquin Phoenix) koji istražuje nestanak bivše djevojke. Ovaj naizgled jednostavan kratki sinopsis krije vr­lo kompleksnu i dinamičnu priču po kojima je Pynchon i postao poznat te koje su mu već godinama priskrbile vodeće mjesto na kladionicama kada je riječ o novim dobitnicima Nobelove nagrade za književnost.

INHERENT VICE ponovo će podići prašinu oko postojanja pisca o kojem se inače zna vrlo malo (posljednja poznata fotografija datira s kraja 50-tih pro­šlog stoljeća, nitko ne zna gdje od tada živi iako itekako plodno stvara sve ovo vrijeme pa jedni tvrde da je u stvari riječ o J. D. Salingeru dok su drugi sigurni kako se iza njegovog imena krije nekoliko osoba) budući da je svima jasno da je netko morao potpisati prava oko ekranizacije ovoga romana.

Kako god, dolazak u kina za nekoliko mjeseci filma INHERENT VICE nei­zmjerno nas veseli, stoga uživajmo zajedno u traileru:

http://youtu.be/wZfs22E7JmI