EKSLUZIVNO PREDSTAVLJAMO PRVU FOTOGRAFIJU KATE BECKINSALE SA SNIMANJA FILMA ”CANARY BLACK” U DISTRIBUCIJI BLITZ FILMA, KOJI SE OVIH DANA SNIMA U ZAGREBU

Fotografija: Nikola Predović

 

 

Zagreb, 7. Studeni 2022 – Trenutno se na raznim lokacijama u Zagrebu odvija glavno snimanje akcijskog trilera Canary Black sa Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. Za distribuciju je zadužena kompanija Blitz koja ekskluzivno donosi prvu fotografiju sa snimanja u Zagrebu.

Kate Beckinsale je kino publici već poznata po akcijskim ulogama u filmovima Underworld i Jolt, a sada u ovom filmu utjelovljuje agenticu CIA-e Avery Graves. U vodećoj ulozi joj se pridružuje kolega Rupert Friend, publici dobro poznat iz uspješnih serijala Anatomija jednog skandala i Obi-Wan Kenobi.

 

Vrhunsku operativku CIA-e, Avery Graves, teroristi ucjenjuju kako bi izdala vlastitu zemlju i time spasila svog otetog muža. Odsječena od cijelog tima, Avery se okreće svojim kontaktima iz podzemlja kako bi preživjela i što prije pronašla ono što otmičari žele. Izdana na svakom koraku, mora se osloniti na svoju vrhunsku obuku i utrenirane borbene vještine u toj smrtonosnoj utrci koja bi mogla izazvati globalnu krizu.

 

Redatelj filma je Pierre Morel, francuski redatelj koji stoji iza kino hitova 96 sati i Pepermint, dok je za scenarij zaslužan Matthew Kennedy. Zvučnim imenima svjetske kinematografije tu nije kraj, direktor fotografije je slavni Thierry Arbogast, čuveni direktor fotografije na velikim hitovima Luca Bessona Peti element i Lucy, dok je za scenografiju zadužen Sebastian Krawinkel, poznat po svom radu na filmovima Put oko svijeta u 80 dana i Najtraženiji čovjek.

 

Producenti filma Canary Black su Sébastien Raybaud i John Zois iz kompanije Antona, Carsten Lorenz, Renee Tab i Christopher Tuffin iz kompanije Sentient Entertainment, Jeff Elliott za Brickell & Broadbridge International, te Marina Grasic za Oakhurst Entertainment.
Igor A. Nola iz MP Filmske Produkcije hrvatski je servisni producent.
Pierre Morel i Kate Beckinsale također su izvršni producenti filma.

 

 

SOCIAL MEDIA:
Facebook:                   https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram:                  https://www.instagram.com/blitzhrvatska/
YouTube:                    https://www.youtube.com/blitzhrvatska

Kontakt za medije: marketing@blitzgroup.eu

 

 

 

O BLITZ-u

Blitz film i video distribucija već je 30 godina vodeći distributer filmova u Hrvatskoj i regiji, što uključuje distribuciju filmskih i ostalih sadržaja putem klasičnih vidova distribucije – kina, videa, televizije, kao i putem novih tehnologija poput videa na zahtjev, IPTV-a, Interneta i slično. Tvrtka je na tržištu prisutna od 1992. godine, a do danas je proširila svoje djelovanje na gotovo sve zemlje u regiji. Zahvaljujući inventivnosti i postojanosti Blitz je stekao povjerenje najvećih filmskih studija kao što su Warner Bros Pictures International, Paramount Pictures International, 20th Century Studios i The Walt Disney Company; kao i “mini-major” studija Lionsgate, STX Entertainment, Amblin Entertainment, MGM; te brojnih nezavisnih filmskih kompanija. Blitz je posebno ponosan na uspješnu suradnju s domaćim filmskim autorima i producentskim kućama, te aktivno podržava razvoj hrvatske kinematografije, a time i hrvatske kulture i umjetnosti.

 

 

O REDATELJU FILMA PIERREU MORELU

Pierre Morel najpoznatiji je kao redatelj filma 96 sati (Taken), francuskog trilera skromnog proračuna koji je zaradio gotovo 300 milijuna dolara diljem svijeta i iznjedrio dva nastavka i televizijsku seriju temeljenu na njegovom originalnom blockbusteru, što ga čini jednom od rijetkih nezavisnih filmskih franšiza u povijesti sa zaradom od milijardu dolara.

Prije 96 sati, Morel je napravio i District B13 na francuskom jeziku koji je postao kultni klasik i iznjedrio nastavak i remake na engleskom jeziku, a da ne spominjemo da je inspirirao generaciju akcijskih filmova koji su uslijedili, uključujući James Bondov Casino Royale. Morel je započeo svoju karijeru kao snimatelj radeći s Lucom Bessonom (Taxi), Louisom Letterierom (Transporter), Nancy Meyers (Somethings Gotta Give) i Jonathanom Demmeom (The Truth About Charlie). Njegov dugometražni rad uključuje francuski akcijski film Iz Pariza s ljubavlju, međunarodnu špijunsku dramu Gunman s oskarovcima Seanom Pennom, Javierom Bardemom i Markom Rylanceom u glavnim ulogama te ženski akcijski triler Pepermint s Jennifer Garner u glavnoj ulozi. Što se tiče televizije, Morel je režirao i izvršno producirao pilot za dugotrajnu NBC-jevu medicinsku seriju Noćna smjena (koja se prikazivala pet sezona) i znanstveno-fantastičnu dramu Zero Hour za ABC. Ove je godine Morel dovršio akcijsku komediju Freelance s Johnom Cenom, Alison Brie, Christianom Slaterom, Alice Eve i Juanom Pablom Rabom u Kolumbiji za AGC, Endurance & Sentient koja bi trebala biti objavljena u drugom tromjesečju 2023.