ELVIS – donosimo trailer i plakat filma

Od vizionarskog i za nagradu Oscar nominiranog redatelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures, ovog ljeta na velika platna stiže visokobudžetna biografska drama jednostavnog, ali veličanstvenog naziva “Elvis”, u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks.

 

Film istražuje glazbu i život neponovljivog Elvisa Presleyja, a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Hanks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjeva uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana.
U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley.

 

Uz Hanksa i Butlera u glavnim ulogama, u filmu se pojavljuje i nagrađivana kazališna glumica Helen Thomson koja glumi Elvisovu majku, Richard Roxburgh tumači Elvisova oca, Vernona, a Olivia DeJonge glumi Priscillu. Uz njih se u filmu pojavljuju i Luke Bracey u ulozi Presleyjevog prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kao Elvisova prva djevojka Dixie Locke, David Wenham kao Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. glumi BB Kinga, Xavier Samuel je u ulozi Scottyja Moorea, a Kodi Smit-McPhee glumi Jimmieja Rodgersa Snowa.

 

Za uloge ostalih legendarnih glazbenika u filmu, Luhrmann je angažirao pjevačicu i kantautoricu Yolu kao baku rock’n’rolla, sestru Rosettu Tharpe, modela Altona Masona kao Little Richarda, teksaškog blues glazbenika Garyja Clarka Jr.-a kao Arthura Crudupa i glazbenicu Shonkau Dukureh kao blues pjavačicu Willie Mae, poznatiju kao “Big Mama Thornton”.

 

Elvis je u legendu ušao kao čovjek golemog glazbenog talenta i neopisive ljepote. Ukupno je prodao preko milijardu albuma i ploča, više nego iti jedan glazbenik u povijesti.
Zahvaljujući iznimnom talentu, karizmi i podršci obožavatelja diljem svijeta Elvis i danas uživa veliku popularnost.

 

ELVIS je stoga jedan od najočekivanijih filmova u 2022. godini, a u kina stiže početkom ljeta u distribuciji Blitz filma.