FILM KOJEG JE SAMO U JEDNOM DANU POGLEDALO 2149 GLEDATELJA

DRAKULA NEISPRIČANA PRIČA OD DANAS I U IMAX FORMATU

Jučer je u hrvatskim kinima započeo s prikazivanjem film DRAKULA NEIS­PRIČANA PRIČA. Ovaj povijesni spektakl koji nam otkriva dosad nepoz­nate detalje o životu možda i najkontroverznije ličnosti u povijesti čovje­čanstva samo u jednom danu pogledalo je 2149 gledatelja!

U intrigantnoj priči, raskošnoj produkciji i impresivnim scenama filma DRA­KULA NEISPRIČANA PRIČA hrvatski gledatelji od danas mogu uživati u jedinstvenom IMAX formatu koji jamči kristalno čistu sliku, laserski precizan zvuk te najveće platno u Lijepoj našoj od čak 333 m2. 

Osim toga, posjetitelji CineStara Arena IMAX koji se odluče za ovaj vrhun­ski audio-vizualni doživljaj uz kupnju 2 ulaznice za IMAX projekciju fil­ma DRAKULA NEISPRIČANA PRIČA dobivaju Maxi meni u pola cije­ne!  

O FILMU I DRAKULI

Producent filma DRAKULA NEISPRIČANA PRIČA Michael De Luca još je kao dijete želio otkriti kako se Vlad pretvorio u vampira, je li bio prvi, gdje su ostali… Na ta pitanja nije bilo odgovora nigdje, čak ni u romanu Brama Stokera. Stoga se s veseljem prihvatio rada na filmu nakon što je pročitao scenarij koji počinje stvarnom životnom pričom o stvarnom heroju, a to je Vlad III od Vlaške, poznat i kao Vlad Tepeš (princ koji nabija na ko­lac). Pripreme su trajale nekoliko godina, a puno se i istraživalo da bi ova zanimljiva priča došla na velika platna. Jednako teško bilo je pronaći i do­voljno karizmatičnog glumca koji će dati potpuno novu snagu dobropozna­tom liku. Potraga je završena kada je izabran Luke Evans, Velšanin ko­ji  nas je sve osvojio u Hobitu.

Radnja filma smještena je u 1462. tijekom koje Transilvanija uživa u du­ljem razdoblju mira, vođena pravednim i poštenim Vladom III, Princem od Vlaške, i njegovom hrabrom suprugom Mirenom.  Zajedno su svojoj zemlji donijeli mir i osigurali da njeni ljudi budu dobro zaštićeni, posebno od moć­nog Otomanskog carstva koje želi zavladati svijetom. No kad Sultan Meh­med II zatraži 1,000 dječaka kao danak u krvi, a među njima i Vladovog sina Ingerasa, Vlad će morati odlučiti hoće li učiniti isto što je učinio i nje­gov otac i odreći se sina ili će zatražiti pomoć čudovišta da bi pobijedio Tur­ke i u konačnici prokleo vlastitu dušu na ropstvo.

Jer Vlad i Mehmed nisu jedini povijesni likovi povezani s porijeklom Drakule – u priču je upleten i Master Vampire  lik kojeg ne biste očekivali pronaći u XV. stoljeću. On vodi igru. Dok ga Vlad traži, nije ni svjestan u što se uvali­o…

http://youtu.be/hagRMFJB6KM