Prodavačica

Shopgirl

Ljubavne veze ne uspijevaju baš svaki put.

Jedna od najinteligentnijih i najzabavnijih romantičnih komedija posljednjih godina!

Topli fim o pomiješanim signalima, pogrešnim tumačenjima i melankoličnim životnim lekcijama koje tvore jednu ljubavnu vezu

Romantična komedija o djevojci u čiji život ulaze dva potpuno različita muškarca, jedan potpuno neprilagođen društvu i okolini, a drugi, bogati poduzetnik, misli da je čitav svijet pod njegovim nogama.

Iznimno zabavna ljubavna priča, utemeljena na best-selleru Stevea Martina, s dobitnicom Zlatnog globusa Claire Danes (najbolja glavna ženska uloga u TV seriji, My So Called Life, 1994), nominiranim za Zlatni globus Steveom Martinom (najbolja glavna mu_ka uloga u komediji/mjuziklu, Father Of The Bride II, 1995) i Jasonom Schwartzmanom (Bewitched) u glavnim ulogama.

Mirabelle Buttersfield (Claire Danes), ozbiljna je mlada žena i umjetnica u usponu koja je u Los Angeles doselila s nadom da će joj na Zapadnoj obali konačno krenuti u životu.
Ona je zaposlena kao prodavačica na odjelu rukavica u “Saks Fifth Avenue”, ali slabo posjećeni odjel i njena prirodna povučenost otežavaju joj upoznavanje s ljudima. Zbog potrebe za druženjem i znatnim snižavanjem kriterija, ona nevoljko prihvaća nespretno udvaranje Jeremyja (Jason Schwartzman), dobroćudnog ali i bezidejnog mladića kojeg je upoznala u praonici rublja. Potpuno suprotni bilo kakvoj romantici, Jeremyjevi početni pokušaji nikako ne uspijevaju izliječiti Mirabellinu usamljenost, pa ona pristaje na izlazak s bogatim, starijim poduzetnikom Rayom Porterom (Steve Martin).
Ray je uglađen, s puno stila, ali ono što će uslijediti je dirljiv pogled na razočaranje, zbunjenost i sve druge probleme koji prate neuzvraćenu ljubav.

“Elegantan film koji, za razliku od većine ‘ušminkanih’ hollywoodskih produkcija nudi potpuno drugačiji pogled na ljubav, veze i prekide.”
– Marjorie Baumgarte