ZG80

Zg80

Grupa prijatelja iz istog kvarta u Zagrebu, članova navijačke skupine BBB (Dinamo), krajemo ’80-ih godina prošlog stoljeća kreće na gostujuću utakmicu s najvećim rivalima, Crvenom Zvezdom, u Beograd. Njihov je plan ući na teren u Beogradu s Dinamovom zastavom.
Nakon opijanja cijele noći u vlaku stižu u neprijateljski nastrojen Beograd te odlaze uz pratnju policije na stadion. Ondje uspijevaju u svom planu, iako jednog od njih na terenu hvata milicija. Ostali se bezbrižno vraćaju prema vlaku, kada navijači Zvezde (Delije), napadnu bus i krenu loviti BBB-e po cijelom Beogradu. Grupa prijatelja s početka priče podijeli se na tri dijela i kroz razne neprilike pokušava stići na vrijeme na vlak za Zagreb.
Trojica se kroz rodbinsku vezu u Beogradu pokušavaju potajno uvući u vlak sa navijačima, ali ih napadaju misleći da su navijači Partizana. Druga trojica uletavaju iz tučnjave u tučnjavu i jedva spase živu glavu u velikom obračunu s Delijama i milicijom.
Prijatelj koji je završio u miliciji, bježi kroz grad, lisicama vezan za jednog od Delija, koji je također uhićen, što ih tjera na međusobnu kooperativnost.
Pred sam polazak vlaka, kada se svi ponovno nađu, dešava se još jedna zadnja tučnjava u kojoj se nazire što će se ubrzo dogoditi, ne samo s odnosima unutar navijačkih skupina, već i s cijelom Jugoslavijom.