FREDDIE JE SPREMAN ZA LET!

Djelatnici kompanije British Airways i zračne luke Heathrow su pobjegli od svakodnevnice u čast legendarnom pjevaču grupe Queen, Freddieju Mercuryju, koji bi danas slavio 72. rođendan, i nadolazećem filmu Bohemian Rhapsody, studija Twentieth Century Fox, koji u kina stiže u studenom.

 

  • Mercury je radio kao djelatnik prtljage u zračnoj luci Heathrow prije nego što se 1970te pridružio legendarnoj skupini Queen
  • Zaposlenici kompanije British Airways i zračne luke Heathrow slave njegov rođendan uoči premijere filma  BOHEMIAN RHAPSODY
  • U čast legende, djelatnici odjela prtljage su na Terminalu 5 zajednički osmislili i izveli koreografiju uz poznate plesne pokrete slavnog Freddieja
  • Ostale aktivnosti u zračnoj luci Heathrow uključuju puštanje pjesama grupe Queen na dolaznim terminalima te prodaju memorabilija na odlaznim terminalima
  • Film BOHEMIAN RHAPSODY u hrvatska kina stiže 1. studenog ove godine

 

Suvereno je vladao svjetskom scenom, uvijek na vrhu i uvijek aktualan kao vodeći vokal grupe Queen, ali je malo poznato da je Freddie Mercury radio na odjelu prtljage u londonskoj zračnoj luci Heathrow.

 

U čast legendarnom pjevaču i njegovom rođendanu, te skoroj premijeri filma BOHEMIAN RHAPSODY, djelatnici zračne luke i kompanije British Airways su na originalan način odali počast nikad prežaljenom Freddieju. Terminal 5 se transformirao u plesni podij, na kojem su djelatnici odjela prtljage izveli koreografiju inspiriranu slavnim Mercuryjevim plesnim pokretima, a sve uz pomoć koreografa popularnih TV emisija Strictly Come Dancing (Ples sa zvijezdama) i X Factor. Nakon par tjedana napornog vježbanja, ekipa se doslovno “oslobodila” rutine i iznenadila putnike plesnim pokretima baš poput Mercuryja, koji je u istoj zračnoj luci radio prije skoro 50 godina, netom prije nego što se pridružio skupini Queen i krenuo puniti arene diljem svijeta.

 

Svi putnici koji danas, 5. rujna, stižu na Terminal 5 mogu uživati u pjesmama grupe Queen, a mogu pogledati i memorabilije koje će biti tamo izložene. Osim toga, u čast Freddijevog rođendana će svaki putnik po imenu Freddie, Frederick ili Farrokh (Freddijevo pravo ime) zajedno sa svojom pratnjom, biti pozvan u British Airways First lounge.

 

Film Bohemian Rhapsody prikazuje Mercuryjev uspjeh od samih početaka i prikazuje prizore s Heathrowa, gdje je radio dok je živio u Felthamu, prije no što je postao zvijezda i jedan od najatraktivnijih rock ikona svih vremena.

 

Adam Dewey, jedan od djelatnika koji je sudjelovao u nastanku ovog videa, je rekao:

 

“Freddie Mercury je neosporna legenda i bila nam je posebna čast i zadovoljstvo sudjelovati u obilježavanju njegovog rođendana baš ovdje, u zračnoj luci Heathrow, gdje je nekoć radio.”

 

“Moje kolege i ja koji su u ovome sudjelovali i uvježbavali koreografiju i please pokrete, ne možemo dočekati da vidimo lica putnika kad vide što smo pripremili! Sam film Bohemian Rhapsody je za nas bio velika inspiracija i ne možemo dočekati premijeru koja će se uskoro održati!”

 

Virinder Bansal, jedan od managera luke Heathrow kaže:

 

“Freddie Mercury je prava britanska ikona i oduševljen sam što sam sa svojim kolegama sudjelovao u proslavi njegovog kultnog života. Nadamo se da će putnici na Terminalu 5 uživati u iznenađenju koje smo im pripremili i da će im to biti jedinstvena dobrodošlica u Ujedinjeno Kraljevstvo.”

 

Terminal 5 zračne luke Heathrow će u danas, 5. rujna obilježiti rođendan Freddieja.

 

BOHEMIAN RHAPSODY se u hrvatskim kinima otvara 1. studenog u distribuciji Blitza.