GLEDALI SMO ‘NEED FOR SPEED’ U 4DX!

NEED FOR SPEED U 4DX JE BRUTALAN!

Neven Vršćak, Mitsubishi motors Hrvatska

 

NeedForSpeed

Grupa zaljubljenika u brze automobile, predstavnici domaće auto industrije te brojni novinari koji prate oktanske sportove i trendove okupili su se jučer na specijalnoj pretpremijernoj projekciji filma NEED FOR SPEED u 4DX dvorani CineStara Arena Zagreb kako bi prvi pogledali film koji je nastao na temelju jedne od najpoznatijih igrica u povijesti, a koji je pažnju auto-moto javnosti odavno privukao trailerima i isječcima nagovjestivši još neviđenu poslasticu za sve ljubitelje pravih automobilističkih filmova.

NEED FOR SPEED

Kako bi se tisuće konjskih snaga ispod poklopaca motora, vjetar u kosi, vozne performase vrhunskih jurilica te svaka neravnina američkih cesta kojom su ih vodili Tobey Marshall (Aaron Paul) i Julia Maddon (Imogen Poots) u potpunosti mogli osjetiti potrudila se 4DX dvorana koja se s iskusnim vozačima (i vozačicama) naginjala u svakom zavoju, a bilo je zanimljivo vidjeti i lica prisutnih tijekom vratolomnih scena koje su izveli najbolji kaskaderi današnjice, a u kojima su kao da se nalaze u samom filmu gledatelji uživali svim osjetilima što im je omogućio jedinstveni 4DX doživljaj.

Nakon projekcije, okupljeni su međusobno razmijenjivali dojmove, koji su redom bili odlični. Neven Vršćak iz tvrtke LMG, koja je zastupnik
Mitsubishija za Hrvatsku nije krio oduševljenje pogledanim i doživljenim: Film je odličan, odlično snimljen. Sviđaju mi se automobili, sve je realno prikazano. Prvi puta da vidim da je netko zaista vozio te aute, a ne kompjuter. Odlično, 4DX je brutalan!

NEED FOR SPEED

Poznata novinarka Majda Lojo Pavlović, urednica RTV emisije Auto servis nakon filma se direktno javila u radijski eter, a na projekciji se fantastično zabavila. Need for Speed je lagana zabavna priča s fascinantnim efektima i brzim automobilima. Gledanje u 4DX-u je bio pravi doživljaj, rekla je Majda.

ONI SU HRVATSKI NEED FOR SPEED

Projekciji su prisustvovali i vlasnici dva prelijepa automobila, 25-godišnji Zagrepčanin Mario Rendić te četiri godine stariji Mladen Radinović iz Duge rese. Odmalena fanovi snažnih automobila i velikih brzina, oni su u 4DX CineStara Arena Zagreb došli u svojim ljubimcima BMW-u M3 sa 350 konja i Fiat Bravu na kojem je promijenjen apsolutno svaki detalj. Kako nam je objasnio Mladen: Sve je promijenjeno. I boja, i felge, kočnice, čak i kvake, prerađen je prednji branik, kompletna unutrašnjost…. Jedino što je trenutno originalno na autu je njegov motor. No i njega ću, nadam se, uskoro zamijeniti trolitarskim iz Alafa Romea. Za razliku od njega, Mariova jurilica je serijska, osim što je motoru koji originalno ima 340 konja dodao još deset kako bi imao, za njega, idealnih 350. Nabavka ovakvog automobila za njega je bila ostvarenje dječačkog sna. Na pitanje kako mu se dopao film Mario odgovora: NEED FOR SPEED je iznenađujuće dobar! Scene su realistične, auti su odlični. Ovo je film baš za 4DX. Najbolji je, naravno, Ford Shelby. Što veći motor, to bolji. Nije ga začudilo ni što glavna glumica u filmu odlično vozi, jer je i sam već više puta svjedočio da su i cure odlične vozačice. Gdje? Uz osmijeh Mario objašnjava kako takve trke i nisu baš legalne…

Mladen se također vrhunski zabavio : Film je nadmašio moja očekivanja, a 4DX dao je dodatnu dozu adrenalina. Šteta jedino što nema više talijanskih automobila u filmu. No, ni onaj McLaren P1 nije loš.

NEED FOR SPEED dolazi u hrvatska kina 20. ožujka. Ako je u samo jednom prikazivanju uspio pokoriti domaće auto znalce, sigurno je da će i široku publiku očarati svojim filmski i 4DX performansama.

NEED FOR SPEED

NEED FOR SPEED označava uzbudljivi povratak pravih automobilističkih filmova koji su se snimali 60-ih i 70-ih godina bez kompjuterskih efekata i s nevjerojatnim kaskaderskim vratolomijama.

Film NEED FOR SPEED dolazi u 4DX, CineStar i ostala hrvatska kina 20. ožujka!