HELLBOY – OTVARA VRATA PAKLA I DOSLOVNO POMIČE GRANICE

Redatelj Neil Marshall se napokon vratio velikom formatu adaptacijom filma Hellboy, kojeg ovog puta glumi David Harbour, zvijezda serije Stranger Things.

 

Hellboy je jedan od stripova koji su s pravom stekli status kultnog – od prvog pojavljivanja pa do sad, fan baza je samo rasla. Razlog tome treba tražiti u vrhunskoj mješavini popularne kulture, okultnog i najčešće crnog humora, ali možda najviše zbog glavnog lika, Hellboyja, koji je svojom netipičnom pojavom redefinirao pojam superheroja.

 

Studio Lionsgate je objavio Red Band trailer kako bi dokazao da će film doista biti rangiran kao što je Marshall cijelo vrijeme obećavao. Novi će Hellboy pomaknuti granice nasilja, a fanovi se mogu nadati da će ovog puta imati priliku vidjeti istinski strašnu R verziju filma.

 

Da novi trailer ima izrazito drugačiji ton, pokazuje i hard rock orkestralna izvedba rock klasika Smoke On The Water skupine Deep Purple, koja je zamijenila Mony Mony  Billyja Idola.

 

Reakcije na viđeno su izvrsne:

“To je ta vrsta bizarnog sr*** koje tražim u Hellboy filmovima.”  – GQ
“Drugi će vas Hellboy trailer natjerati da poželite gledati film.”  – Science Fiction
“Mladi junak u dobroj straoj franšizi znači svježi novi pakao.“ – Deadline

 

Uz glavnu ulogu Davida Harboura, tu su i Ian McShane koji tumači Hellboyevog mentora profesora Bruttenholma, Daniel Dae Kim kao agent Ben Daimio, Sasha Lane kao agentica Alice Monaghan te Milla Jovovich (Resident Evil) u ulozi vještice Nimue.

 

Hellboy u CineStar i ostala kina stiže 11. travnja u najjačim formatima.