HIT SERIJE OVOG SRPNJA NA CINESTAR TV KANALIMA

 

 

 

UTOPIJA: VAŠ SKRIVENI UŽITAK NA CINESTAR TV 1 KANALU – Sezone I i II

 

Utopija je serija koja je nešto najčudnije i najbolje što ćete pogledati u svojem životu. Pratite ju od 5. srpnja, od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na CineStar TV 1 kanalu, te uronite u dramatične i napete trenutke koje svaki teoretičar zavjere priželjkuje!

Od kada je prikazana prvi put, britanska serija Utopija nije prestala dizati prašinu. Kritičari i ljubitelji ovakvog žanra skladali su hvalospjeve za ovaj nadasve neobičan uradak, no široka javnost uskoro je počela zasipati BBC žalbama i tužbama. Nije ni čudo, jer ova serija doista je umjetnički pitoreskna, jedinstvena i veoma grafički osebujna.

 

GRAFIČKI ROMAN, NE STRIP!

Opisana kao drama o teorijama zavjera, Utopija prikazuje priču o skupini pojedinaca koji počnu tragati za grafičkim romanom (ne stripom!) imena „Utopijini eksperimenti“ (The Utopia Experiments) u kojima se navodno nalaze odgovori na mnoga pitanja koja se tiču budućnosti, uključujući i pojavu nekoliko razornih epidemija. Nakon što im ovaj grafički roman dospijeva u ruke, postaju predmet interesa tajne i jako moćne organizacije Mreža (The Network) koji žele imati ovaj materijal u svojim rukama.

Članovi Mreže ne prežu upotrijebiti bilo koje sredstvo koje im dođe pod ruku kako bi Utopija prešla u njihove ruke, što veoma često uključuje veoma krvava i kreativna ubojstva. U prvoj epizodi gledatelji će već moći saznati što povezuje pijesak, chili papričice, izbjeljivač i jednu običnu žličicu, a kao dodatnu napetost zajedno će moći otkriti i odgovor na pitanje koje se ponavlja kontinuirano – „Gdje je Jessica Hyde?“ i kakvu ulogu ovdje ima – zec.

 

RECEPCIJA KRITIČARA I PUBLIKE

Po izlasku prve epizode ove 11-dijelne serije javnost je bila iznenađena kritičarskim odjekom. Huffington Post izjavio je kako je Utopija „jednostavno najbolja televizijska serija koju su imali priliku gledati“, a cijenjeni Guardian opisao ju je kao „nevjerojatno nasilnu, vulgarnu i krvavu“. Kritičari Telegrapha izjavili su kako su se osjećali veoma prljavo gledajući Utopiju, te da je serija „pravo zadovoljstvo, iako se ponekad radi o grešnom zadovoljstvu“.

Sami gledatelji podarili su joj ocjenu 8,4 na IMDb-u, istaknuvši kako je „intrigantna, napeta, uznemirujuća“, te „hrabra, briljantna, originalna, a opet jako poznata“. Rotten Tomatoes dekorirao ju je sa čak 100%. Naposlijetku, prepoznata je i od strane struke pa se tako može pohvaliti i međunarodnim Emmyjem za najbolju dramsku seriju.

 

POZNATA LICA BRITANSKE SCENE

Pratite li britansku filmsku scenu, prepoznat ćete s lakoćom gotovo pa sve glumce iz Utopije. Adeel Akhtar glumi Wilsona, a javnosti je poznat po filmovima Murder Mystery i Dictator te po serijama The Night Manager, Les Miserables i Killing Eve. Wilson je štreber koji voli teorije zavjere te stalno smišlja kako se spasiti u slučaju bilo koje tragedije. Ponosni je vlasnik nuklearnog skladišta te često na internetu teoretizira o drugoj „stvarnosti“, sve dok se ne uvuče o priču o Utopiji.

Neil Maskell glumi Arbyja, glavnog atentatora za Mrežu koja ga je odgojila u hladnokrvnog ubojicu bez znanja o obitelji, sve dok u Utopiji ne sazna za svog oca te mu se život preokrene iz temelja. Maskella ste mogli vidjeti već u Peaky Blindersima u ulozi Churchilla, ali i u SF seriji Humans kao detektiva Drummonda. Iza sebe ima doista impresivnu i bogatu glumačku karijeru koja će vas oduševiti i ovdje.

Izdvojit ćemo i Alistaira Petrieja koji glumi Geoffa, ministra zdravlja koji u svojem resoru skriva puno više od samog interesa za javnim zdravstvom. Petrie ima impozantan broj filmskih i serijskih naslova u svojoj biografiji – od Ratova zvijezda, preko kultne Utrke života (Rush), pa sve do serije The Night Manager u kojoj je ponovno surađivao sa Akhtarom.

Obje sezone serije Utopija pratite na CineStar TV 1 kanalu od 5. srpnja, a očekuje vas po jedna nova epizoda svakog dana, od ponedjeljka do četvrtka. Uronite u svijet teorija zavjera, zečeva, interneta, nasilnih scena i nevjerojatnih zapleta i vjerujte nam – nećete ostati indiferentni!

 

 

HUMANS – Jesu li baš poput nas? – Sezona III

 

CineStar TV Premiere 2 kanal u srpnju donosi treću sezonu fascinantne serije o novoj generaciji ljudi, robotima koji svojim izgledom i ponašanjem nevjerojatno podsjećaju na ljude i ni po čemu se ne razlikuju od ostatka ljudske vrste – osim možda po očima.

Serija Humans, nastala po hvaljenoj švedskoj seriji Real Humans, smještena je u paralelnu stvarnost u kojoj kućni roboti, isprva namijenjeni samo kao pomoć ljudima u poslovima koje ne žele sami obavljati, postaju sve svjesniji svog postojanja. Kako smo mogli vidjeti u prvoj sezoni serije, nominiranoj za nagradu BAFTA, sintovi se počinju prisjećati što su bili prije nego su dodijeljeni određenoj obitelji i postaju svjesni svoje prirode i namjene.

Rasplet radnje je ponovno vratio sve likove u svojevrsni status quo te poslužio kao priprema za drugu sezonu sezonu serije, koja inteligentno postavlja različita filozofska, moralna i etička pitanja koja se pojavljuju prilikom proučavanja teme umjetne inteligencije. Humans je kako kroz prvu tako i kroz drugu sezonu ponudila uzbudljivu radnju, izvrsnu glumu i jako dobar scenarij.

U trećoj sezoni, godinu dana nakon buđenja svijesti, potlačena populacija Syntha bori se za preživljavanje u svijetu koji ih mrzi i koji ih se boji. Kada se unutar zajednice Syntha počnu pojavljivati frakcije nada za stabilnost je ozbiljno ugrožena… Dok se obitelj Syntha: Mia (Gemma Chan), Niska (Emily Berrington) i Max (Ivanno Jeremiah) i dalje bore za pravo na preživljavanje; Joe (Tom Goodman-Hill), Laura (Katherine Parkinson) i njihova djeca Mattie (Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) i Sophie (Pixie Davies) se nastoje pomiriti s kataklizmičkim događajima prošle sezone. Treća sezona ocijenjena je od strane kritičara na Rotten Tomatoes sa nevjerojatnih 100% i ocjenom 8.0/10 na IMDB-u.

 

 

PROPOVJEDNIK – apsolutno uvrnuto putovanje prepuno akcijskog uzbuđenja – Sezona II

Popularni Propovjednik vraća se s drugom sezonom 12.7. u večernjem terminu na CineStar TV Action&Thriller kanalu.

Ono što je započelo kao strip devedesetih, preraslo je u bezobraznu, blasfemičnu, duhovitu i zaraznu seriju koju nikako ne smijete propustiti. Serija Propovjednik (Preacher) predstavlja adaptaciju kultnog i, s kršćanskog stajališta, bogohulnog i heretičkog istoimenog stripa Gartha Ennisa i Stevea Dillona. Priča o propovjedniku iz Texasa, Jesseju Custeru, kojeg jednog dana obuzme… nešto nadnaravno.

Propovjednik je apsolutno uvrnuto putovanje prepuno akcijskog uzbuđenja. Kad Jesse Custer, propovjednik kriminalne prošlosti iz maloga grada, shvati da u raju nema Boga, kreće ga pronaći. Uz njega na putovanje krene Tulip, Jesseina nestalna prava ljubav, i Cassidy, 119 g. star irski vampir koji je Jessejev najbolji prijatelj. Ekipa završi u New Orleansu gdje moraju izbjeći mjesnim gangsterima, opasnim tajnim agentima u bijelim odijelima i Svecu ubojici, nezaustavljivom, ubitačnom kauboju iz pakla.

 

GDJE SMO STALI POSLJEDNJI PUT?

Nema žešćeg početka od onoga što je ‘Propovjednik’ ostavio na kraju prve sezone. Iako su prvih 10 epizoda imale poznati ritam vatrenog krštenja izvorne priče, bio je to metanski induciran oproštaj koji je učinkovito očistio scenu od svih, i pregršt glavnih likova.

I time je ‘Propovjednik’ ostao u neizvjesnoj situaciji, ondje gdje naslovni lik ima najmoćnije oružje na bilo kojoj razini postojanja i predvodi neobičnu grupu ljudi na putovanje/lov na Boga. Jesse, Tulip i Cassidy, šarolika ekipa bivših ljubavnika i bivših ljudi, umakli su tom zlokobnom udaru uz zajednički cilj: naći Boga koji je nestao nešto prije negoli je Jesse došao u posjed Genesisa, nadnaravne moći kojom može primorati ljude koji mu se nađu na putu da se podvrgnu njegovoj volji. Jer kad nađu Boga, moraju ga nešto pitati.

Ukupno 13 epizoda druge sezone će vas iznenaditi, otkriti nešto novo o vašim omiljenim likovima ili naprosto vas natjerati na analiziranje moralnih pitanja.

Druga sezona Preachera počinje 12.7. na CineStar TV Action&Thriller kanalu, a prikazivat će se po jedna epizoda dnevno od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu.