Hrvatski film Šesti autobus u kinima pogledalo više od 30 000 gledatelja

Uz uspjeh naših Vatrenih, ovih dana imamo razloga biti ponosni i na hrvatsku filmsku industriju 

 

 

Svi ćemo se složiti da je vrijeme adventa vrijeme koje nastojimo provesti u najboljem društvu, tražeći za druženja neka nova mjesta ili nove ideje. Adventsku atmosferu ovih je dana dodatno zagrijavalo i Svjetsko nogometno prvenstvo, zahvaljujući kojem je Hrvatska ponovo nadišla ili u neki daljnji kut stjerala aktualne probleme, dok smo svi zajedno s ponosom proslavili treće mjesto naših Vatrenih. Ponovo smo se upisali u nogometnu povijest i idemo dalje!

 

 

A dalje ide i još jedna uspješna hrvatska priča, ona filmska, Šestog autobusa.

 

Možda nezamislivo za hrvatski filmski uradak, no ovaj film u samo mjesec dana, koliko se nalazi na kino platnima više od 55 kina diljem Hrvatske, pogledalo je više od 30.000 gledatelja.

Podsjetimo, film je prvog vikenda prikazivanja pogledalo impresivnih 18.141 gledatelja, što je najbolje otvaranje hrvatskog filma ove godine, ali i četvrto najbolje otvaranje hrvatskog filma svih vremena. I baš kao i naši Vatreni na nogometnom terenu, i ekipa filma ovih dana usredotočena je na ostvarenje što boljeg rezultata pa ih, kažu u razgovoru, svaki novi gledatelj itekako raduje. Ističu da im je drago da su film prepoznale i škole, koje organizirano odlaze u kina, želeći mlađim naraštajima prenijeti neku drugu perspektivu hrvatske ranije povijesti, osigurati im dodatnu polugu za shvaćanje i razmišljanje o sadašnjosti, ali i prošlosti u kojoj se za lijepu našu doista trebalo i isplatilo boriti.

 

 

Preporuka publike – film doista treba pogledati

Istražujući atmosferu oko i nakon filma, nismo bili lijeni pa smo, istražujući medije, posjetili i društvene stranice filma te ostalih uključenih koji o filmu pišu na ovaj ili onaj način, što nas je dovelo do jednostavnog zaključka da je opća ocjena filma, odnosno gledatelja i više nego pozitivna, dok interes i dalje traje. Naime, bojali smo se da će film imati samo kratkoročan „uspjeh“ zbog izvrsno pogođenog timinga, usko vezanog uz 18.11.2022. i obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, no sadašnje brojke posjećenosti kinima više idu u prilog činjenici da ovaj film doista vrijedi pogledati. Dodatan razlog za posjetu kinima je i odlična glumačku ekipa filma koju čine Marko Petrić koji je utjelovio glavni muški lik branitelja Josipa, Zala Djuric koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić. Kako će u konačnici izgledati brojke oko gledanosti Šestog autobusa ostaje za vidjeti, no za  sve one koji još nisu posjetili hrvatska kina i pogledali ovaj film ostaje poziv da u narednim danima pogledaju priču o ljubavi, prijateljstvu, odnosima među ljudima, o shvaćanjima i ratu koji doista nikad ne smijemo zaboraviti, ali iz kojeg trebamo učiti.

 

 

“Šesti autobus” u distribuciji Duplicata i produkciji MissArt-a i dalje možete gledati u kinima diljem Hrvatske, dok se ulaznice mogu kupiti na blagajnama CineStara ili online na https://cinestarcinemas.hr/  odnosno u svim ostalim hrvatskim kinima.

 

 

ZAPRATI NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Kino: https://cinestarcinemas.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/BlitzHrvatska/
Instagram: https://www.instagram.com/blitzhrvatska/