INTERSTELLAR POTVRDIO TITULU NAJOČEKIVANIJEG FILMA GODINE!

Već nakon prvog vikenda prikazivanja u svjetskim kinima novi blockbuster Christophera Nolana INTERSTELLAR potvrdio je titulu najočekivanijeg filma godine. Obožavatelji znanstvene-fantastike, ali i originalnih priča po kojima je ovaj hvaljeni redatelj i scenarist poznat, pohrlili su tako u ogrom­nom broju pogledati svemirsku pustolovinu oskarovaca Matthewa McConaugheyja i Anne Hathaway što je rezultiralo zaradom od fantasti­čnih 132, 2 milijuna dolara na svjetskom box officeu.

A da je INTERSTELLAR film koji se jednostavno mora pogledati na velikom platnu dokazali su i domaći gledatelji, točnije njih čak 19 495, koji su u trendu sa ostalim svjetskim tržištima doveli ovaj sjajan naslov do broja je­dan na ljestvici gledanosti u hrvatskim kinima.

INTERSTELLAR je time ostvario  64% bolje otvaranje od prošlogodiš­nje Gravitacije te 57% bolje otvaranje od Nolanovog Viteza tame i 14% bolji rezultat od otvaranja Nolanovog Početka.

Rekord je srušen i u IMAX-u u kojem je INTERSTELLAR pogledalo čak 2 612 gledatelja, što je za fantastična 609 gledatelja bolji rezultat od do­sadašnjeg najboljeg ovogodišnjeg IMAX otvaranja koje je ostvario film 300: Uspon carstva. 

Sigurno je da je ovo tek početak jedne velike priče.

A INTERSTELLAR je priča o  herojskom međuzvjezdanom putovanju izvan granica znanstvene spoznaje. Film istražuje premisu čovjekovog postojanja, bića koje je rođeno na Zemlji, no kojem nije suđeno da  na Zemlji i umre.

Priča prati brižnog oca Coopera (Matthew McConaughey), školovanog pi­lota i inženjera,  koji se posvetio mirnom životu farmera na imanju na ko­jem živi sa svojom djecom. Kada skupina znanstvenika otkrije rupu u sve­miru koja bi ljudskoj vrsti mogla omogućiti međuzvjezdano putovanje, ob­ratit će se upravo njemu kako bi krenuo na put s kojeg možda i nema pov­ratka. Ulozi su visoki kao i odgovornost koju Cooper nosi na svojim leđima.

INTERSTALLER se prikazuje u hrvatskim kinima od 6. studenog u distribuciji Blitz film i video distribucije.

http://youtu.be/ePbKGoIGAXY