IZVRSNA JENNIFER LAWRENCE U NAPETOM ŠPIJUNSKOM TRILERU: CRVENI VRABAC

Danas se u kinima počinje prikazivati film CRVENI VRABAC, još jedna fenomenalna suradnja redatelja Francisa Lawrencea i izvrsne Jennifer Lawrence.

 

Ovaj seksi, napeti triler temeljen je na bestseleru Jasona Matthewsa, bivšeg djelatnika CIA-e, koji je izazvao veliko zanimanje javnosti o vrbovanju stranih državljana koji dostavljaju informacije CIA-i. U knjizi „Crveni vrabac“, Matthews će javnosti otkriti zanimljive detalje iz svog, više od trideset godina, dugog rada u inozemnim predstavništvima te hvaljene, ali i često osporavane Centralne obavještajne agencije. Nema nijednog radnika CIA-e koji neće privatno priznati da je to osjetljiv zadatak jer se radi isključivo s ljudima i sve ovisi o njihovoj želji za suradnjom – komentirao je Matthews.

 

Upravo u takvom scenariju našla se Jennifer Lawrence u ulozi Dominike Egorove koja zbog ozljede napušta svijet baleta te je prisiljena otići u državničku školu kako bi naučila intelektualno i seksualno manipulirati. Ovakve škole zaista su postojale, a možda i još postoje. Mlade službenice trenirane su da zavedu, manipuliraju i izvuku informacije. U javnosti su poznate ovakve škole u gradu Kazanu i na obalama rijeke Volge gdje su mlade djevojke postajala kurtizane. Zvali su ih Vrapcima. Vrapci znaju da je važno razviti prijateljstvo s potencijalnim suradnikom te saznati što ga motivira i koje su njegove slabe točke.

Dominiku je ova škola dovela do američkog operativca Natea kojeg u filmu glumi Joel Edgerton. No oni se zaljube, što je opasno i zabranjeno za njega. Poput Romea i Julije, to je veza koja je zabranjena i ne može dobro završiti. Dominika zna kako se boriti za sebe  i uvijek je jedan korak ispred svih. Ona je vrlo opasna glumica te je sposobna pomrsiti račune svima koji joj se nađu na putu.

 

Pogledajte kako se Jennifer Lawrence snašla u špijunskom svijetu u filmu CRVENI VRABAC kojeg od danas možete pogledati u kinima u distribuciji Blitza.