Jack Rayn ponovo na velikom platnu!

Dok je studirao na London School of Economics Amerikanac Jack Ryan za­sigurno nije ni slutio da će umjesto uspješnog burzovnog mešetara ili ma­nagera postati Vladin operativac.

Kako uopće izgleda ulazak u svijet obavještajnih službi i državne sigurnosti, tko nas to promatra i procjenjuje da li smo idealni kandidat za posao o ko­jem se piše tek kada prljavi detalji izađu u javnost, saznat će svi koji pogle­daju akcijski triler JACK RAYN: POZIV IZ SJENE koji od četvrtka 16. siječnja igra u hrvatskim kinima.

Tom Clancy, proslavljeni pisac napetih političkih krimića, predstavio je Jack Ryana u napetom trileru Lov na Crveni oktobar, da bi ga zatim poslao u smrtonosni zaplet koji uključuje IRA-u u Patriotskim igrama. Jack Ryan pos­tao je sinonimom vitalnog, nevidljivog heroja. Inteligentan pod paljbom, usredotočen kad je suočen s globalnom zavjerom, human kad se suočava s nevjerojatnim opasnostima. U svijetu špijunaže Ryan se ističe jer nije obu­čeni špijun, ali posjeduje intelektualne sposobnosti kojima je ravna jedino njegova neustrašivost. Ne oslanja se na tehnologiju i uvijek je korak ispred onih koji njegovoj naciji žele nanijeti zlo.

13 bestselera i 4 hit filma učinili su Jack Ryana dijelom pop kulture, a na­kon Harrisona Forda, Bena Afflecka i Aleca Baldwina u POZIVU IZ SJENE u ulozi Jacka Ryana gledat ćemo Chrisa Pinea uz Kevina Costnera i Keiru Knightley.