JOKER POSTAO NAJUSPJEŠNIJI FILM STUDIJA WARNER BROS. SVIH VREMENA

Phillipsov Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix u ulozi JOKERA ovog je vikenda s osmijehom na licu prešao $1 milijardu na kino blagajnama diljem svijeta, čime je postao prvi R-rated film u povijesti kojem je to uspjelo.

 

Joker je oborio i nekoliko rekorda na domaćim kino blagajnama. Do sada ga je u Hrvatskoj  pogledalo nešto manje od 225.000 gledatelja, s ukupnom zaradom od 8.080.223 kn, što je najbolji rezultat studija Warner Bros. svih vremena u Hrvatskoj! Osim toga, ovaj ga rezultat čini najuspješnijim naslovom u 2019. godini. Samo nakon prvog vikenda prikazivanja je Jokera u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 48.376 gledatelja te je time ostvario najbolje otvaranje Warner Bros. filma u 2019. godini.

 

Novi je JOKER već i prije premijere dočekan hvalospjevima, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje. Radi se o neispričanoj, samostalnoj priči o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. To nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Ovo je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je poput svog grada, i vjerojatno zbog njega, sve bliže ponoru: Arthuru Flecku.
Joker je kritički fantastično prihvaćen od gledatelja, također, ostaje vidjeti samo hoće li dobiti vodeće nagrade na dodjeli Oscara® u veljači 2020. godine.

 

JOKER, u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.