I Julianne Moore prešla na tamnu stranu

Producentski dream team u sastavu Thomas Tull (Godzilla, 300, Vitez ta­me, Mamurluk, Interstellar…), Lionel Wigram (Sherlock Holmes, Harry Potter serijal) i Basyl Iwanik (Plaćenici, Sudar Titana, Bijes Titana…) pob­rinuo se da nam uljepšaju i ovu zimu. Njihov novi film SEDMI SIN dugoo­čekivana je ekranizacija svjetske književne senzacije Josepha Delaneya The Last Aprendice, serije fantasy romana o mladiću po imenu Tom koji je sed­mi sin sedmoga sina i koji posjeduje moći koje drugi nemaju. O svom ple­menitom porijeklu on ne zna ništa sve dok ga sudbina ne spoji s vitezom koji će ga naučiti kako se treba boriti protiv zla, čiji su znaci svugdje oko nas. Film SEDMI SIN režirao je Sergey Bodrov, a u glavnim su ulogama Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes i Kit Harington.

Naime, čovječanstvo je od bića tame stoljećima branio drevni red plemeni­tih ratnika – Vitezovi jastreba. Danas je samo jedan njihov član preživio: Majstor John Gregory (Jeff Bridges), iskusni ubojica demona. Njegova naj­veća životna pogreška je što je jednom davno pokazao milost kraljici Malkin (Julianne Moore) koja ga je zavela.

Nakon što ju  izdao muškarac kojeg je najviše voljela, ona završi u zatvoru u kojem smišlja osvetu. Krvavi mjesec daje joj dodatne moći i omogućuje joj da se spasi, pa Malkin okuplja vojsku vještica, vještaca i nadnaravnih ubojica, kako bi se zajedno osvetili okrutnom ljudskom svijetu koji ih je od­bacio. Čovječanstvo je napravilo čudovište koje je ona pustila sa lanca.
Obuzdati ga može samo posljednji sedmi sin sedmoga sina kojeg Gregory prvo mora pronaći…

Saznajte više u traileru: 

http://youtu.be/W9zcaoQZUDU