KAD VAM JE DIJETE MALI GENIJALAC!

"The Selected Works of T.S.Spivet"   Day 42 Photo: Jan Thijs 2012

Sve su obitelji neobične na svoj način. Teško je reći tko je među Spiveti­ma najneobičniji: sin koji je nevjerojatno napredan za svoj uzrast, otac  koji je rođen stotinu godina prekasno, sestra opsjednuta sla­vom ili majka koja pretražuje svijet kukaca ne bi li našla ekvivalent jednorogu.

T.S. Spivet živi na udaljenom ranču u Montani sa svojim roditeljima, ses­trom Gracie i bratom Laytonom. Tek mu je deset godina, ali već zna sve kao da je tridesetogodišnjak. Nadaren i bujne mašte, znatiželjan i neobično talentiran za promatranje – svi su sigurni da je on novi Leonardo da Vinci. Draže mu je baviti se izumima nego pomagati ocu na ranču ili spariti čara­pe. Darovito dijete koje obožava znanstvene predmete izumilo je perpetu­um mobile i dobilo prestižnu nagradu Baird koju dodjeljuje Institut Smithso­nian iz Washingtona. Roditeljima ostavlja poruku i ukrcava se u teretni vlak kako bi stigao na drugi kraj Sjedinjenih Država i primio nagradu. No, nitko ni ne pomišlja da je sretni dobitnik – desetogodišnjak! Dok putuje prema Washingtonu T.S. Spivet razmišlja o nelogičnostima ljudskog ponašanja i svojoj obitelji na ranču u Montani…

Film MALI GENIJALAC režirao je Jean-Pierre Jeunet (Amelie, Alien: Us­krsnuće), a u njemu se u glavnim ulogama pojavljuju (Kayle Catlett, He­lena Bonham Carter, Robert Maillet i Keith Rennie).

Za trailer kliknite ovdje:

http://youtu.be/bzzb5d4R_Ns

Film MALI GENIJALAC dolazi u CineStar i odabrana kina 12. lipnja.