KRITIČKI NAHVALJENO OSTVARENJE TODDA PHILLIPSA JOKER POKORILO HRVATSKA KINA!

Phillipsov Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix u ulozi JOKERA ovog je vikenda u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 48.376 gledatelja te je time ostvario najbolje otvaranje Warner Bros. filma u 2019. godini. Osim toga ovo je i najbolje listopadsko otvaranje filma svih vremenena, najbolje otvaranje filma Joaquina Phoenixa svih vremena, najbolje otvaranje redatelja Todda Phillipsa svih vremena te najbolje otvaranje “AnitHero” filma svih vremena.

 

Novi je JOKER već i prije premijere dočekan hvalospjevima, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje. Radi se o neispričanoj, samostalnoj priči o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. To nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Ovo je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je poput svog grada, i vjerojatno zbog njega, sve bliže ponoru: Arthuru Flecku.

 

Arthur Fleck je čovjek koji se bori da pronađe svoj put u Gothamovu slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no čini se kako je uvijek on predmet ismijavanja. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije i okrutnosti i, u konačnici, izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

 

Phillips nije samo angažirao Phoenixa već je napisao ulogu imajući ga na umu. Iako se u prošlosti opirao bilo kakvim žanrovskim projektima, već tri puta za Oscara® nominirani Phoenix je bio zaintrigiran kad je čitao scenarij. Mislio je da je priča odvažna i složena.

 

„Arthur se uvijek bori s onim što želi reći i kako to želi reći”, kaže Phoenix. „Njegovi instinkti se jednostavno ne uklapaju u prihvaćeni standard razgovora ili interakcije … ili bilo što drugo.”

 

Impresivnu glumačku postavu zaokružuju dobitnik nagrade Oscar® Robert De NiroZazie BeetzFrances ConroyMarc MaronBill CampGlenn FleshlerShea WhighamBrett CullenDouglas Hodge Josh Pais.

 

JOKER, u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.