KRIVE SU ZVIJEZDE – FILM KOJI JE POKORIO I NAJVEĆE BLOCKBUSTERE

A Fault In Our Stars

Snimljen sa skromnim budžetom od 12 milijuna dolara, film KRIVE SU ZVIJEZDE, ekranizacija bestsellera Johna Greena, na najboljem je putu da postane naslov koji će obilježiti cijelu generaciju budući da je na kino bla­gajnama u zemljama u kojima se ovaj vikend otvorio potukao znatno jače konkurente. Nakon lovorika koje je pokupio roman, njegova filmska inačica
danima oduševljava kritičare kao i poklonike predloška koji se slažu da je adaptacija omiljene im ljubavne priče napravljena besprijekorno. Čak i oni koji nisu znali puno o filmu prije nego što su ga pogledali zadivljeni su top­lom i inspirativnom pričom o dvoje zaljubljenih teenagera čija se ljubav rodi u grupi potpore oboljelima od raka i koja, osim već klišeiziranih prepreka, mora prebroditi i sve ono što joj dodatno u ovakvoj situaciji stoji na putu.

Neupućeni bi mogli pomisliti kako se radi o još jednoj varijanti klasične sla­dunjave adolescentske romanse, no najozbiljniji kritičari današnjice (među kojima  je većina muškaraca koji su odavno proslavili svoju punoljetnost!) film KRIVE SU ZVIJEZDE nazivaju Ljubavna priča desetljeća (Entertainment Weekly), Najznačajnija teenagerska ljubavna priča ove ge­neracije (Teen Vogue) i  Jedan od najboljih filmova ove godine kojeg obave­zno morate pogledati (Chicago Sun-Times) pa stoga ne čudi što i hrvatski mediji pod povećalom prate ovaj jedinstveni fenomen koji će svoju ekspan­ziju na domaćem terenu tek doživjeti nakon što se film ovoga četvrtka počne prikazivati u našim kinima u distribuciji Blitz film i video dis­tribucije.

A prije dolaska filma na velika platna brojni Zagrepčani ovaj su vikend mo­gli upoznati najljepše citate Johna Greena koji su osvanuli na ulicama i  par­kovima metropole te na taj način uljepšali dan slučajnim nalaznicima.

Inače, roman KRIVE SU ZVIJEZDE John Green napisao je 2012. godine, a u knjizi, kao i u filmu, svijet gledamo kroz oči šesnaestogodišnje Hazel (Shailene Woodley) koja boluje od raka i koju roditelji natjeraju da krene na grupnu terapiju. Nimalo oduševljena tom idejom, djevojka čiji društveni život do tada nije ni postojao, upravo na mjestu na kojem svi pričaju o svo­joj osamljenosti i životnim nedaćama doživljava pravu ljubav nakon što upozna sedamestogodišnjeg bivšeg košarkaša Augustusa (Ansel Elgort).

KRIVE SU ZVIJEZDE film je o neočekivanim životnim obratima, pozitiv­nom stavu i u najtežim trenucima te snazi koja leži u svima nama i koju trebamo pronaći kako bismo život mogli živjeti punim plućima.

U glavnim su ulogama mlade hollywoodske nade Shailene Woodley i An­sel Elgort koje su se zajedno pojavile i u velikom hitu RAZLIČITA, a reda­telj filma KRIVE SU ZVIJEZDE je Neil Burger.

Pogledajte u traileru komadić čudesnog filma koji je očarao cijeli svijet:

http://youtu.be/Axjk2LYAXKs