Marginalci osvajaju Hrvatsku

Održana premijera filma u Zagrebu

uz veseli orkestar i ovacije publike koja se smijala do suza!

 

 

Sinoć je u zagrebačkom kinu CineStar Arena IMAX održana svečana premijera dugoočekivane komedije ‘Marginalci’, novi film Kerekesh Teatra i Ljubomira Kerekeša. Sinoćnju premijeru osim glumaca iz filma nisu propustili ni Fabijan Pavao Medvešak, Helena Minić Matanić, Mirna Medaković Stepinac, Mario Valentić, Asim Ugljen, Sementa Rajhard, Erna Radnički, Marko Cindrić, Tin Sedlar, Juraj Šebalj, Goran Vinčić i mnogi drugi, a dodatni ugođaj cijeloj atmosferi dao je veseli orkestar koji je uoči premijere uveseljavao sve posjetitelje zagrebačkog CineStara.

U filmu, između ostalih, glume Ljubomir i Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ana Begić Tahiri, Ksenija Marinković, Draško Zidar, Marija Krpan i Mijo Pavelko. Više od 160 ljudi sudjelovalo je u snimanju filma “Marginalci” koje je počelo sredinom ožujka i, kako navode, uspješno završilo na zadovoljstvo cijelog autorskog tima.

Komedija ‘Marginalci’ smještena u Črevo, mjesto je ‘gdje je i Bog rekao laku noć’. Radnja se odvija u vrijeme skupštine odbora sela Črevo kojoj je svake godine vrhunac ‘umjetno-kulturnička’ priredba u izvedbi svih članova odbora. Sve je došla popratiti i NNTV (Naša najnovija hrvatska televizija) iz Zagreba, u sklopu emisije ‘Hrvatski seljak u Europi’. TV ekipa u selu nailazi na brojne sugovornike i snima mnoštvo materijala, koji može biti prikazan samo na lokalnoj televiziji i za jako malo gledatelja.

Tko su Marginalci? Svi smo mi marginalci. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju “Zbogom oružje”, a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini.

‘Marginalci’ garantiraju dobru zabavu i skoro dva sata neprestanog smijeha!
U sklopu promotivne turneje filma glumačka će ekipa posjetiti čak 22 kino dvorane i zajedno sa svojom publikom pogledati film, družiti se nakon projekcija, fotografirati i na taj način zahvaliti svima koji su došli u kino kako bi se zabavili.

 

                                                               

‘Marginalce’ u distribuciji Duplicato medije pogledajte u svim kinima od četvrtka 27. listopada, a ulaznice su u prodaji već sada na blagajnama kina ili online.