MARVELOVI VJEČNICI SU OSTVARILI NAJBOLJE OTVARANJE STUDIJA DISNEY U HRVATSKOJ OVE GODINE

VJEČNICI

SU OSTVARILI NAJBOLJE OTVARANJE

STUDIJA DISNEY U HRVATSKOJ OVE GODINE

 

Novi  Marvelov spektaklVJEČNICI (Eternals) je već nakon prvog vikenda prikazivanja u Hrvatskoj potvrdio svoj superherojski status i brojkom. Naime, film je u svega par dana u Hrvatskoj pogledalo preko 14.000 gledatelja, te je time ostvareno najbolje otvaranje studija Disney u 2020. i 2021. godini. Fanovi su očito jedva dočekali ovaj dugo najavljivani spektakl.

 

VJEČNICI su 25. film iz Marvelovog filmskog svijeta i donose sasvim novu pustolovinu o deset superjunaka koji nikad dosad nisu bili viđeni na velikim ekranima.

 

Radi se o jednom od najambicioznijih Marvel Studios filmova dosad. Radnja priče je epska i odvija se tijekom 7000 godina na Zemlji i u svemiru. Sadrži scene događaja iz prošlosti, vizije, ljubavnu priču i mnoga druga iznenađenja.

 

Vječnici su naime besmrtni izvanzemaljci s udaljenog planeta Olympia koji su stigli na Zemlju prije tisuća i tisuća godina kako bi zaštitili čovječanstvo od izvanzemaljskih grabežljivaca zvanih Devijanti. Vječnike su o prijetnji koju predstavljaju Devijanti upozorili Nebesnici, rasa kozmičkih graditelja koje smo prvi put nakratko ugledali u Marvelovom filmu „Čuvari galaksije“.

 

Oni su vrlo raznolika i moćna grupa – spoj mislilaca i boraca koji dijele istu kozmičku energiju koja se manifestira u različitim moćima kod svakog od njih. Kad zajedno djeluju, njihove moći se nadopunjuju.

 

Ovo je prvi put da Marvel predstavlja toliko novih likova u jednom filmu. Također je jedinstveno to što se ova grupa superjunaka sastoji od jednakog broja žena i muškaraca te da su glumci sa svih strana svijeta i iz različitih kultura. Jedna od najinteresantnijih uloga pripala je Angelini Jolie. Ona je Thena, vrlo moćni Vječnik i nevjerojatni borac. Zajedno sa svojim bliskim prijateljem, Gilgameshom, jedna je od najjačih ratnika u grupi. U ostalim su ulogama Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridlof, Barry Keoghan, Don Lee (Ma Dong-Seok) te Kit Harington i Salma Hayek.

 

Film su producirali Kevin Feige i Nate Moore, a režirala ga je Chloé Zhao, dobitnica nagrade Oscar® za film „Nomadland.” Louis D’Esposito, Victoria Alonso i Kevin de la Noy su izvršni producenti. Scenarij su napisali Chloé Zhao i Patrick Burleigh te Ryan Firpo i Kaz Firpo, prema priči koju su osmislili Ryan Firpo i Kaz Firpo.

 

Film Vječnici, studija Marvel, u distribuciji Blitza pogledajte već danas u premium formatima REALD 3D, IMAX i 4DX, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.