MATT DAMON I CHRISTIAN BALE U FILMU KOJI JE PROMIJENIO POVIJEST UTRKA – IZAZIVAČ: LE MANS ’66.

Za nagradu Oskar® nominirani James Mangold, predstavlja film nadahnut istinitom pričom o čvrstom prijateljstvu, koje je zauvijek promijenilo povijest utrka.

 

Godina je 1959. i Carroll Shelby (Matt Damon) je na vrhu svijeta nakon pobjede u najtežoj utrci u motosportu –  24 sata Le Mansa. Njegov trijumf nažalost ubrzo prati strašan udarac – neustrašivi Teksašanin od liječnika prima tužnu vijest da se zbog bolesti srca nikad više ne smije utrkivati. Beskrajno snalažljiv, Shelby se prebacuje na dizajn i prodaju automobila, čime se bavi u skladištu u Venice Beachu s ekipom inženjera i mehaničara u kojoj je i temperamentni pokusni vozač Ken Miles (Christian Bale). Britanski prvak i odani obiteljski čovjek briljira za volanom, ali je i previše izravan, arogantan i beskompromisan.

 

Nakon uspješnog predstavljanja vozila Shelby u Le Mansu u okršaju sa slavim talijanskim vozilima Enza Ferrarija, Ford Motor Company angažira ekipu kako bi dizajnirali najbolji sportski automobil svih vremena. Trkaći automobil koji u najslavnijoj utrci može pobijediti i Ferrarija. Shelby, Miles i ekipa su odlučni uspjeti, a u stvaranju revolucionarnog automobila koji će zasjeniti sve konkurente slijedi bitka s korporativnim utjecajima, zakonima fizike i osobnim demonima. Njihovi napori imat će svoju cijenu i za odvažne muškarce pobjeda neće biti jeftina.

 

Dobitnici nagrade Oscar® Matt Damon i Christian Bale su u glavnim ulogama, a u ostalima su: Jon Bernthal (Baby Driver, Widows), Caitriona Balfe (Outlander, Escape Plan), Tracy Letts (Lady Bird, The Big Short), Josh Lucas (Yellowstone, Breakthrough), Noah Jupe (A Quiet Place), Remo Girone (Live by Night), Ray McKinnon (Mayans M.C.), JJ Feild (Captain America: The First Avenger) i Jack McMullen (Waterloo Road).

 

IZAZIVAČ: LE MANS ’66., u distribuciji Blitza, u kinima pogledajte od 14. studenog.