MAURITANAC: DNEVNIK IZ GUANTANAMA

 

Film Oscarom® nagrađenog redatelja Kevina MacdonaldaMauritanac: Dnevnik iz Guantanama” je u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi osvojio Zlatni globus koji je otišao u ruke fenomenalnoj Jodie Foster.

 

Dvostruka oskarovka trijumfirala je na sinoćnjoj dodjeli Zlatnih globusa i osvojila svoj treći u karijeri i to za ulogu Nancy Hollander, braniteljicu koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija, Mauritanca koji je optužen da je angažirao teroriste koji su zabili avione u tornjeve World Trade Centra 11. rujna.

 

Film je temeljen na istinitoj priči i memoarima Guantanamo Diary a uz Foster u filmu glume i Tahar Rahim u ulozi  Mohamedoua Oulda Slahija, koji je upravo za ovu ulogu bio u konkurenciji za nagradu Zlatni globus, te za Oscara nominirani Benedict Cumberbatch koji u filmu glumi vojnog tužitelja, pukovnika Stuarta Coucha, koji za Salahija traži smrtnu kaznu.

 

Priča prati Slahija koji je uhićen i zatvoren u Guantanamu zbog sumnje da je angažirao teroriste koji su izvršili napad na WTC. Nakon godina zatvoreničkog života bez sudskog epiloga njegov slučaj preuzima braniteljica Nancy Hollander i njena kolegica Teri Duncan, koju tumači Shailene Woodley. Počinje potraga za istinom koja će donijeti iznenađujuća i šokantna otkrića.

 

Film Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama, u distribuciji Blitz filma pogledajte od 4. ožujka u CineStaru i ostalim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.