MOĆNIJI NEGO IKAD – ‘THE BATMAN’ IMA NAJBOLJE OTVARANJE DC FILMA SVIH VREMENA U HRVATSKOJ

Novi kino hit kompanije Warner Bros. THE BATMAN, u distribuciji Blitz filma, već je prvog vikenda prikazivanja pogledalo rekordnih 35.171 gledatelja (sa zaradom od 1.647.537 kn), te je time ostvario najjače otvaranje DC franšize svih vremena u Hrvatskoj, ali i najbolje kino otvaranje ove godine u Hrvatskoj! Osim toga, THE BATMAN ima i najjače otvaranje filma iz Batman franšize. Rekord je do sada držao Vitez tame: Povratak koji se 2012. godine otvorio sa nešto više od 26.000 gledatelja i 882.427,00 kn.

 

THE BATMAN scenarista i redatelja Matta Reevesa je u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u zaradio 128,5 milijuna dolara, što je drugo najbolje otvaranje u eri pandemije, odmah iza filma Spider-Man: No Way Home iz 2021. godine. To je ujedno i najveće otvaranje redatelja Matta Reevesa do danas.
Izvanredne kritike koje je film dobio, uz ovakve rezultate i interes publike, daju naslutiti da će ovaj  DC-jev superjunak zasigurno još dugo vladati domaćim i svjetskim kino blagajnama.

 

Reeves je priču o superjunaku kojeg svi trebamo i zaslužujemo okrenuo u potpuno drugačijem smjeru. Bruca Waynea je prikazao u mladim danima, a brojni poznati negativci su dobili još mračniji izgled. Sam pogled na novog Batmana, njegovo odijelo, batmobile i ostale karakteristične elemente, odaju novog Viteza tame. Batman je moćniji nego ikad, a Reeves je uspio pronaći svoj put i prikazati priču o Gothamu na savršeno uzbudljiv, intenzivan i spektakularno atmosferičan, do sada neviđeni način, koji traje sve do odjavne špice.

 

Da se radi o velikom kino spektaklu dalo se naslutiti i večer uoči same premijere filma kada su prepoznatljive zagrebačke lokacije: fontane kod Nacionalne i Sveučilišne knjižnice, najviši poslovni neboderi u Strojarskoj ulici i Zagrebačkoj Aveniji, te jedan od najupečatljivijih simbola grada Zagreba – poslovni neboder Zagrepčanka, obasjani spektakularnim svjetlosnim projekcijama THE BAT znaka koji se mogao vidjeti iz svih dijelova dijela grada.
Time je spektakularno najavljena premijera filma koji je i prije službenog početka izazvao ogroman interes publike i za kojeg su mnoge projekcije prošlog vikenda bile rasprodane! Činjenica je da samo neki filmovi imaju takvu moć.

 

Obožavatelji nisu skrivali svoje oduševljenje. Jedan od njih je napisao: “Ovo izgleda zastrašujuće nadmoćno! Ne bih se želio petljati s Batmanom Roberta Pattinsona. Novi Batman je ispunio, čak i premašio moja očekivanja. Što se tiče Colina Farrella, nikad ne bih pretpostavio da je Pingvin.”
Drugi je pak komentirao: “Nevjerojatno je da se ispod ovog Batman kostima nalazi Robert Pattinson! A on je tako mračan i zao. Nije samo Vitez tame, već i anđeo osvete. Ovo je filmčina godine!“

 

Zvjezdanu ekipu, osim Roberta Pattinsona, čini poznata Gothamova postava čije uloge nose Zoë Kravitz kao Selina Kyle; Paul Dano kao Edward Nashton; Jeffrey Wright kao James Gordon; John Turturro kao Carmine Falcone; Peter Sarsgaard kao okružni tužitelj Gil Colson; te Barry Keoghan, Jayme Lawson, Andy Serkis kao Alfred; i Colin Farrell kao Oswald Cobblepot. Scenaristi filma su Matt Reeves i Peter Craig. Reeves i Dylan Clark su producenti, zajedno sa Simonom Emanuelom, Michaelom E. Uslanom, Walterom Hamadaom i Chantal Nong Vo.

 

Batmana su kreirali Bob Kane i Bill Finger, a film se temelji na likovima iz DC svijeta.
THE BATMAN u distribuciji Blitza, možete pogledati i u najprestižnijim 4DX i IMAX kino formatima.