MRAČNI UMOVI DOLAZE…

Bježi. Odupri se. Pobuni se.
Vrijeme za da preuzmeš svoju moć.

 

 

Kada tinejdžeri počnu misteriozno razvijati svoje nove, snažne sposobnosti, budu proglašeni prijetnjom od strane vlade. Šesnaestogodišnja Ruby, jedna od najmoćnijih mladih ljudi s kojim se itko susreo, bježi iz kampa i pridružuje se skupini odbjeglih tinejdžera koji traže sigurno utočište. Uskoro ta novostvorena obitelj shvaća da, u svijetu u kojemu su ih odrasli izdali, bježanje nije dovoljno te će im morati pružiti otpor, koristeći svoju kolektivnu moć da ponovno preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću.

 

U glavnim ulogama ćemo gledati Mandy Moore, Gwendoline Christie, Amandlu Stenberg, Harrisa Dickinsona, Wallacea Langhama, Golden Brooks te Marka O’Briena. Režiju potpisuje Jennifer Yuh Nelson, koja je izjavila sljedeće:

 

“Ono što me privukolo ovoj priči je njezina nevjerojatna, emocionalna srž. To je ono što knjigu čini zanimljivom i pamtljivom. Likovi nisu nježni, već pokazuju izuzetnu snagu usprkos svojim godinama.”

 

“Ovo je priča o prijateljstvu i ljubavi u trenutku strašne prijetnje…iako se svijet oko vas raspada,  novostečena obitelj vaših najbližih prijatelja neće vas napustiti.”

 

 
“Glumci su to osjećali na setu, a bilo je divno gledati kako njihova veza jača iz dana u dan. Ovo je priča o pronalaženju svjetla u mraku i stvarnih razloga s kojima se moramo boriti.”

 

Film MRAČNI UMOVI je nastao prema istiomenoj knjizi Alexandra Bracken, a u distribuciji Blitza u kina dolazi početkom kolovoza.