NAJBOLJE OTVARANJE ANIMACIJE SVIH VREMENA U HRVATSKOJ

Nakon iznimnog uspjeha animiranog filma Kako je Gru ukrao mjesec i njegovog nastavka, gledatelji su pokazali da žele još te su ovog vikenda poharali domaća kina kako bi pogledali novu priču o Malcima, Gruovim odanim pomoćnicima.

Najiščekivaniji obiteljski filmski naslov ovoga ljeta, film koji je žutom epidemijom zaludio cijeli svijet i postao svjetska senzacija i prije dolaska u kina, nakon prvog vi­kenda prikazivanja ostvario je najbolje otvaranje animacije svih vremena u Hrvatskoj sa 59.374 gledatelja i zaradom od 1.937.061,14 kuna. Ovo je ujedno i drugo najbolje otvaranje studija Universal svih vremena u Hrvatskoj, kao i  drugo najbolje otvaranje u 2015., nakon filma „Pedeset nijansi sive“ koji je rekord oborilo sa  66.545 gledatelja.

Priča koji nam predstavljaju Illumination Entertainment i Universal Pictures počinje na samom početku vremena.  Kao jednostanični organizmi koji su s vremenom evoluirali, Malci su oduvijek služili najgore gospodare. Budući da su im gospodari stalno nestajali, od T. rexa do Napoleona — našli su se u nevolji, jer nisu imali kome služiti te su pali u depresiju i stoga je jedan od njih po imenu KEVIN skovao plan. On i buntovni tinejdžer STUART te simpatični BOB krenut će u svijet u potrazi za novim zlim gospodarom. Put će ih dovesti do potencijalne nove gospodarice po imenu Scarlet Overkill (SANDRA BULLOCK), a na putu od Antarktika do New Yorka i Londona suočit će se s brojnim izazovima i najvećim izazovom dosad: spašavanjem Malaca od istrebljenja.

Film MALCI prikazuje se u hrvatskim kinima od 2. srpnja u distribuciji Blitz film i video distribucije.