NAJBOLJE OTVARANJE DOMAĆEG FILMA U 2014. GODINI

BROJ 55 S NAJBOLJIM OTVARANJEM DOMAĆEG FILMA U 2014. GODINI SJAJNO KRENUO U KINODISTRIBUCIJU

 
Već nakon prvog dana prikazivanja, sve pohvale upućene filmu BROJ 55 od strane kritičara dobile su svoju potvrdu i u domaćoj publici. Naime, ovaj rat­ni triler Kristijana Milića u produkciji Hrvatske radiotelevizije ostvario je najbolje otvaranje domaćeg filma u ovoj godini s 1084 gledatelja te time još jednom dokazao da je njegov dolazak u kina jedva dočekan.

 

BROJ 55 prvi je hrvatski film o Domovinskom ratu za kojeg je scenarij na­dahnut istinitim događajima napisao Ivan Pavličić. U glavnim su ulogama Goran Bogdan, Alan Katić, Marko Cindrić, Dražen Mikulić, Slaven Knezović i Jan Kerekeš, a film je na ovogodišnjem 61. Pulskom filmskom festivalu osvojio 8 Zlatnih arena među kojima je i Velika zlatna arena za najbolji film uz obrazloženje da se nagrada dodjeljuje Za film pro­duciran po najvišim profesionalnim standardima i film koji daje autentičan i emotivan prikaz stvarnog događaja iz Domovinskog rata.

Radnja filma BROJ 55 smještena je u  jesen 1991. godine. Mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim vozilom vlastite proizvod­nje i u obližnjem selu upada u zasjedu. Nakon što im je vozilo onesposoblje­no, sklanjaju se u obližnju kuću, a njihov otpor udruženim snagama pobu­njenih Srba, JNA i srpskih specijalaca traje gotovo 24 sata. Paralelno s do­gađajima u selu, pratimo i napore njihovih suboraca da ih izvuku iz okruže­nja.

Film BROJ 55 u produkciji Hrvatske radiotelevizije pogledajte već da­nas u hrvatskim kinima u distribuciji Blitz film i video distribucije.

http://youtu.be/4pZBPFZnV4k