NAJBOLJE OTVARANJE HORORA SVIH VREMENA U HRVATSKOJ!

Zlo se pod krinkom svetog vratilo u horor-trileru Časna, posljednjem poglavlju svijeta Prizivanja Jamesa Wana.

 

Novi kino hit kompanije Warner Bros, u distribuciji Blitz filma, već je prvog dana pretpremijernog prikazivanja pogledalo preko 3.000  gledatelja, a već nakon prvog vikenda distribucije film je pogledalo rekordnih 30.024 gledatelja (sa zaradom od 1.165.889 Kn), te je time ostvario najjače otvaranje franšize Prizivanje, ali i najbolje otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj! Rekord je do sada držao horor IT (Ono) iz 2017. godine.

 

Nemali utjecaj na popularnost filma imala je i uspješna marketinška kampanja. Prisjetimo se, film su proglasili najstrašnijim filmom 2018. godine i prije samog otvaranja u kinima, kada je, na zahtjev korisnika, skinuta najava s YouTube kanala. Kratki video brzo je uklonjen, jer je za gledatelje bio previše šokantna. Osim toga, uoči otvaranja filma u domaćim kinima, slučajni su prolaznici na zagrebačkim ulicama imali „sreću“ naletjeti na časne sestre inspirirane ovom već kultnom franšizom. Jezive prikaze pojavile su se na različitim dijelovima grada podsjećajući na jezive detalje iz filma. Vijest se proširila društvenim mrežama koje su ubrzo bile preplavljene slikama i snimkama. Za gotički izgled „demonskih“ redovnica odgovorna je poznata hrvatska vizažistica Marina Mamić, koja već duže vrijeme oduševljava regiju svojim genijalnim transformacijama, koje redovito objavljuje na društvenim mrežama.

 

Ovaj film u potpunosti je posvećen nastanku užasavajućeg lica demonske časne Valak koja je proganjala vizije Lorraine Warren i ispunjavala ju užasom u hitu Prizivanja 2. U ovoj priči epska bitka dobra i zla suočit će svećenika i novicijatkinju, koji se bore s vlastitom mračnom prošlošću, s blasfemijom koju predstavlja demonska časna.

 

Film je režirao Corin Hardy, a producirali James Wan i Peter Safran. Redatelj Hardy velik je ljubitelj prethodnih filmova:

 

Pogotovo volim lik te sotonske časne, a najviše mi se kod nje svidjelo što je prije bila toliki misterij. Nismo dobili nikakvo objašnjenje otkud se pojavila – ali njezin izgled i ponašanje bili su zastrašujući. Savršena je ikona horora – njezine redovničke halje skrivaju joj lice, a zamotano tijelo ne čini se ljudskim. Kao da lebdi i da joj noge ne dodiruju tlo.

 

Najstrašniji film godine možete pogledati već danas u svim kinima i za potpun doživljaj u najboljim kino formatima – IMAX i 4DX.