NAJJAČA GLUMAČKA POSTAVA OVE GODINE U SJAJNOJ DETEKTIVSKOJ PRIČI – NOŽ U LEĐA

Redatelj Rian Johnson (Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi, Looper) skupio je sjajnu glumačku postavu za svoj novi film Nožu u leđa (Knives Out) –  pa tako u filmu glume: Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans, Don Johnson, Michael Shannon, i LaKeith Stanfield.

 

Radnja ove inteligentne detektivske priče se vrti oko obiteljskog okupljanja koje krene po zlu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja, glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član ove ekscentrične obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma. Istraga se zahuktava kako se bliži čitanje oporuke, a Harlanova se obitelj počinje otkrivati daleko neugodnijom i konkurentnijom nego što se to činilo u početku.

 

Sam redatelj Johnson usporedio je ovaj film s misterioznim hitovima Agathe Christie, dodajući da film ima „Hitchcockov zaplet“.

 

Majstor u kombiniranju žanrova, s budnim okom za detalje, Johnson koristi neočekivane kinematografske figure kako bi publiku držao u napetosti dok priča prolazi kroz razne zaplete i pretvara se u šokantno finalno otkriće.

 

Snažan, inteligentan i, što je najvažnije, zabavan od početka do kraja, Nož u leđa je moderna detektivska priča najviše klase.

 

NOŽ U LEĐA, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 28. studenog ove godine.