NAJSENZUALNIJI BALET IKADA OTVARA NOVU SEZONU ‘SPEKTAKLI U CINESTARU’

MANON – UŽIVO IZ LONDONA, IZ ROYAL OPERA HOUSE SAMO 16.10.!

MANON

Nova sezona Spektakla 2014/2015, najvećih svjetskih produkcija opera, baleta, koncerata i izložbi koje gledateljima donosimo uživo iz Londona, Pariza, Moskve, New Yorka i drugih svjetskih metropola, otvara se 16. listopada uz fantastični balet Manon, remek-djelo cijenjenog koreografa Kennetha MacMillana! Ne pro­pustite ovu senzualnu priču o tragičnoj ljubavi, požudi i dekadenciji jer glavne uloge pripale su jednim od najboljih plesača današnjice Marianeli Nuňez (Manon) i Fed­ericu Bonelliu (Des Grieux).

Od raskoši Pariza do prašnjavog New Orelansa, strastvena i tragična priča o prekras­­noj Manon i vjernom Des Grieuxu bit će očaravajući prizor za gledatelje širom svijeta.

Uloga Manon smatra se jednom od najzahtjevnnijih uloga Royal Balleta jer u isto vri­­jeme Manon je ranjiva, nesmotrena, prevrtljiva, nevina, prelijepa mlada žena koja odustaje od istinske ljubavi u nadi da će u bogatstvu i glamuru pronaći životno zado­­voljstvo. Strah od siromaštva i hirovit karakter dovode Manon do očaja i emotivne propasti. Moćnom izvedbom jako teške i zahtjevne koreografije priča dobiva život, a snagu plesača i dramatičnost pokreta moguće je doživjeti iz neposredne blizine.

Baletna priča o Manon temelji se na romanu francuskog pisca Abbea Prévosta i ove godine slavi 40 godina od prve produkcije na pozornici Royal Opera Housea. U prvoj postavi uloge su utjelovili Antoinette Sibley i Anthony Dowell koji je ulozi Des Grieuxa bio vjeran punih 10 godina. Pozante balerine Darcey Bussel i Sylvie Guillem bile su odlične u ulozi Manon, dok je ljubavnicu Manoninog brata Lescauta odlično utje­­lovila Monica Mason, MacMillanova muza.

16. listopada spajamo se direktno u središte Londona, na poznatu pozornicu Covent Gardena i obećavamo vam spektakl koji ćete dugo pamtiti!

http://youtu.be/TaCkRfwgVbA

Ekskluzivno u CineStar kinima pratite novu sezonu Royal Opere iz Londona te mnoge druge fantastične naslove koje vam donosimo na velika platna. Uz opere i balete, pogledajte i rock koncerte grupa ‘The Beatles’ i ‘The Queen’, izložbu Vatikanskog muzeja u 3D formatu, mjuzikl ‘From Here To Eternity’ kao i atraktivan balet ‘Moulin Rouge’ te mnoge druge.

Više informacija o sezoni i kupnji ulaznica potražite na web stranici http:// www.blitz-cinestar.hr/spektakli ili na blagajnama CineStar kina.