NAKON BURNOG PREKIDA S JOKEROM, HARLEY QUINN JE PRONAŠLA SVOJU ŽENSKU BANDU

Joker i ja smo se rastali i život sam htjela započeti iznova. Međutim, ispada da nisam jedina dama u Gothamu koja želi neovisnost.“
Harley Quinn, Birds of Prey

 

BIRDS OF PREY i emancipacija famozne Harley Quinn je uvrnuta priča koju priča Harley, na samo njoj svojstven način. Film se pretpremijeno otvara u srijedu 5. veljače, a ulaznice su u prodaji online) ili na blagajnama kina.

 

Sezona je lova na Harley Quinn nakon burnog prekida s njezinom jedinom ljubavi, Jokerom. Prvi put je nezaštićena i u bijegu dok je progoni svaki kriminalac u Gothamu, počevši s najvećim od svih, Romanom Sionisom. Uz neočekivanu pomoć Huntress, Black Canary i Renee Montoye, Harley bi mogla preživjeti ovaj ludo divlji, potencijalno (vjerojatno) smrtonosni dan.

 

Margot Robbie, koja je ponovo u ulozi Harley i producira film kaže: „Vrlo je oslobađajuće i kreativno stimulirajuće kada imate slobodu igrajući svoju ulogu, a lik Harley Quinn mi to omogućuje.”

 

Taj neoznačeni teritorij naveo je Robbie da razmišlja o mogućnostima za Harley uključujući osnivanje ženske bande, popularnog DC tima pod nazivom Birds of Prey (Ptice grabljivice). „Cijeli život sam okružena prijateljicama i sve radimo zajedno. To me inspiriralo da razvijem priču o Harley i Birds of Prey, skupini u kojoj je svaka djevojka jedinstvena, ali nadopunjuju jedna drugu, posebno u svojim stilovima borbe.”

 

Robbie je za pomoć u stvaranju svijeta ovog filma zatražila scenaristicu Christinu Hodson koja kaže: „Rekla mi je da je njezin san snimiti film o ženskoj bandi s Harley Quinn u glavnoj ulozi i odmah sam pristala. Složile smo se da film mora biti zabavan, ali i odvažno drugačiji od ostalih filmova o super junacima.“

 

Nakon što su okupili filmsku bandu, Robbie se udružila s producentima Bryanom Unkelessom i Sue Kroll, a redateljsku palicu su dali zvijezdi u usponu Cathy Yan.

 

Na početku filma, Joker ostavlja Harley Quinn i ona govori gledateljima da joj je sada bolje nego ikada u životu i da ima novog najboljeg prijatelja: hijenu po imenu Bruce. Istovremeno sreće nekoliko žena koje provode dane na svoj način: rješavaju masovna ubojstva, izvršavaju masovna ubojstva ili nastupaju u klubu pod pokroviteljstvom masovnih ubojica i njihovih prijatelja. One su GCPD detektivka Renee Montoya koju glumi Rosie Perez, Huntress koju glumi Mary Elizabeth Winstead i Black Canary koju glumi Jurnee Smollett-Bell.

 

Winstead kaže: „Svidjelo mi se što je ovo priča o snažnim ženama koje pokušavaju pronaći svoju neovisnost, a okupljanjem u bandu pronalaze tu neovisnost u sebi i jedna u drugoj.“

 

Kako bi ujedinio ove žene u borbi za zajednički cilj, film je stalno prožet napetom akcijom i suočava ih protiv vrlo neobičnih negativaca – šefa mafije Romana Sionisa, kojeg zovu Black Mask, a glumi ga Ewan McGregor i njegovog pomoćnika Victora Zsasza, kojeg glumi Chris Messina, kako bi spasile jednu mladu djevojku, Cassandru Cain. Cass je ulična džeparica koja pokrade krivu osobu, a glumi je Ella Jay Basco.

 

Za izgled i atmosferu u filmu zaslužni su producenti i dizajnerski timovi, na čelu sa scenografom K.K. Barrettom i kostimografkinjom Erin Benach koja je vizualnu inspiraciju izvlačila iz same Quinn, uvrštavajući određene motive u Harleyinu verziju Gotham Cityja.

 

Glazbu potpisuje Daniel Pemberton. On je kombinirao uzbudljiv niz popularnih pjesama umjetnika kao što su SOFI TUKKER, Doja Cat, WHIPPED CREAM i Baby Goth, Jucee Froot i Halsey, s klasičnim hitovima poput “Hit Me With Your Best Shot,” “Barracuda,” “Love Rollercoaster” i himnom svih djevojaka nakon prekida “I Hate Myself For Loving You.”

 

Za kraj Robbie kaže: „Ovaj film je divlja vožnja s puno zabave – život kako ga vidi Harley – života koji je nepredvidiv, kaotičan, smiješan, opasan, srdačan … pomalo svakakav, poput nje.„

 

Film u distribuciji Blitz Filma stiže pretpremijerno u srijedu, 5. veljače, u domaća kina.